Univerzitetna nagrada za Lovrenca Habeta

Objavljeno: petek, 19. 3. 2021 ob 14:06 - zadnja posodobitev: 19. 3. 2021 ob 15:02 | Spletno uredništvo

V tednu, ki se izteka, Univerza na Primorskem obeležuje 18-letnico ustanovitve. V četrtek, 18. marca, je rektorica univerze, prof. dr. Klavdija Kutnar, podelila nagrade in priznanja, s katerimi univerza izpostavlja najuspešnejše in najbolj prodorne sodelavce in študente.

V svečanem nagovoru pred podelitvijo je spregovorila o odgovornosti, ki jo ta pedagoška in raziskovalna institucija nosi do številnih deležnikov: zaposlenih, študentov, diplomantov, okolja in seveda do samega razvoja znanosti. Edino študentsko priznanje z letnico 2020 je rektorica podelila Lovrencu Habetu iz Zadloga na predlog Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

Lovrenc Habe je v letošnjem študijskem letu absolvent magistrskega študijskega programa druge stopnje Razredni pouk. Na univerzi je že novembra 2016 prejel status kulturnika/umetnika. Je član komisije za spodbujanje in spremljanje kakovosti izobraževalnega, raziskovalnega in umetniškega dela na fakulteti, član Akademskega zbora UP PEF ter od novembra 2019 tudi član Senata Univerze na Primorskem. Aktiven je v fantovskem pevskem zboru, vodi prvo študentsko gledališko skupino, tako imenovani PEF Teater, ki niza številne uspehe in priznanja. Zastavil je velik projekt »Od PEF-a do Triglava«, ki promovira zdrav način življenja med študenti in zaposlenimi.

Kot filmski navdušenec s svojimi sošolci in prijatelji snema filme in jih predstavlja po Sloveniji. Lanskega novembra je v pritličju obnovljenega Tomosovega nebotičnika organiziral večgeneracijski ogled dokumentarnega filma »Prosti čas nekoč«, ki je bil zelo uspešen in odmeven.

Na Radiu Koper pripravlja redno tedensko študentsko oddajo, sodeluje z Radiem Kranj in je tudi sicer prisoten v medijih. Zaradi njegove povezanosti z novinarji sta UP in PEF postali prepoznavnejši v javnosti, o njiju skupaj s kolegi širi dober glas, poroča preko številnih uradnih kot neuradnih kanalov ter tako prispeva k njunemu pozitivnemu razvoju.

»Navdušuje s svojim vsestranskim sodelovanjem, ažurnostjo, odprtostjo, smislom za pisanje, povezovanje in ustvarjanje ter kot nekdo, ki je občutno dvignil raven obštudijskega življenja na fakulteti,« so še zapisali v utemeljitvi k podelitvi nagrade na Univerzi na Primorskem.

navednice-modre_edited.png

Ko sem prebral obrazložitev, sem dojel, da sem v preteklih šestih letih res veliko naredil. Imel sem to srečo, da sem bil obkrožen z ustvarjalnimi ljudmi in zato danes to nagrado simbolno delim z vsemi sodelavci.

LOVRENC HABE

prejemnik nagrade Univerze na Primorskem

Občina Idrija je Lovrencu Habetu lansko leto podelila občinsko nagrado, saj se je izkazal v številnih kulturnih in umetniških projektih

Občina Idrija mu je lansko leto podelila občinsko nagrado, saj se je v preteklih letih izkazal v številnih kulturnih in umetniških projektih na območju občine Idrija.

Ob tem je nagrajenec za Idrijske novice povedal: »Ko sem prebral obrazložitev, sem dojel, da sem v preteklih šestih letih res veliko naredil. Imel sem to srečo, da sem bil obkrožen z ustvarjalnimi ljudmi in zato danes to nagrado simbolno delim z vsemi sodelavci.«

Prihodnji teden Lovrenc Habe začenja z delom vzgojitelja srednješolcev v Dijaškem domu Koper, nadaljeval pa bo tudi delo organizatorja v Zavodu za izobraževanje UMMI v Kopru.