Umrla je Adelka Vončina

Objavljeno: ponedeljek, 4. 1. 2021 ob 14:53 | Spletno uredništvo

V 68. letu starosti se je poslovila Adelka Vončina iz Cerknega. V spomin številnih Cerkljanov se je zapisala kot prizadevna ravnateljica in vodja otroškega vrtca v Cerknem.

Njen nenadni odhod je ob sorodnikih prizadel tudi mnoge prijatelje in znance, s katerimi se je srečevala na številnih področjih. Ob zavzetem delu v vrtcu in šoli je bila aktivna tudi v domači župniji kot vodja Bratovščine odraslih skavtov Cerkno ter prva voditeljica Župnijske karitas in izredna delilka obhajila. Vrsto let je bila vpeta tudi v družbeno življenje lokalne skupnosti kot občinska svetnica in članica številnih občinskih odborov in komisij. Leta 2003 ji je Občina Cerkno za prizadevno delo v lokalni skupnosti podelila Bevkovo nagrado.

»Spominjali se je bomo kot prizadevne sodelavke v nenehni skrbi za kakovost vzgoje in izobraževanja v predšolskem obdobju. Njeno dolgoletno predano delo naj bo tudi mlajšim generacijam v navdih pri premagovanju vsakodnevnih ovir in jasnejšemu pogledu v prihodnost. Adelka Vončina je vedno na prvo mesto med vrednotami postavljala kakovost vzgoje in izobraževanja ter ustvarjanje primernih pogojev za varstvo otrok in za vse zaposlene v vrtcu. Pogrešali jo bomo,« je v žalni izjavi za javnost ob smrti Adelke Vončina zapisal ravnatelj Osnovne šole Cerkno Mitja Dežela.

Zadnje slovo od spoštovane pokojnice bo na pokopališču v Vipavskem Križu v petek, 8. januarja popoldne.