ČAS IN LJUDJE

Umrl je ugledni florist Ivo Uršič

Objavljeno: sreda, 7. 7. 2021 ob 12:32 | Spletno uredništvo

V torek, 6. julija, je na svojem domu na Vrsniku nenadoma umrl znani florist Ivo Uršič. Pogreb spoštovanega pokojnika bo v soboto na pokopališču v Ledinah.

ivo-ursic-7-7-2021.jpg

Nenaden zdravstveni zaplet je botroval smrti priljubljenega florista, ki si je v letih delovanja v Idriji in širše pridobil vrsto prijateljev, znancev in podpornikov, ki so njegovo vrhunsko ustvarjanje spoštovali in cenili. Že ob prihodu v Idrijo je pripravil odmevno floristično razstavo, s katero je opozoril nase in ta mu je v naslednjih letih odpirala številna vrata pri uglednih naročnikih. Njegove cvetlične umetnine so spoznavali tudi obiskovalci Cankarjevega doma v Ljubljani in Slovenske filharmonije ter gledalci nacionalne televizije. Z avtorskim in prepoznavnim slogom je nazadnje opremil dvorano Slovenske filharmonije, iz katere je nacionalna televizija prenašala novoletni koncert v času epidemije.

Žalujoči svojci v teh dneh prejemajo številna sožalja ob tej nenadni izgubi. Pogreb pokojnika bo na pokopališču v Ledinah to soboto, 10. julija.