Umrl je novinar Radia Slovenija Filip Šemrl

Objavljeno: 7. 8. 2020 ob 16:34 - posodobljeno: 10. 8. 2020 ob 10:03 | Spletno uredništvo

Poslovil se je dolgoletni dopisnik Radia Slovenija iz Idrije in širše regije Filip Šemrl. Svojo novinarsko pot je začel že v študentskih letih kot športni reporter in nadaljeval v dnevno-informativnem programu.

filip-semrl-7-8-20.jpg

Leta 1982 je postal dopisnik iz Idrije, od koder je pokrival severno Primorsko. Njegov teren se je raztezal po Idrijskem in Cerkljanskem ter od Vrhnike do Vršiča. Zavedal se je pomena lokalne informacije. Tudi več ur se je vozil v oddaljene zaselke in potem še peš prehodil strme poti do ljudi, o katerih življenju in težavah je poročal.

»Spomnimo se ga tudi kot poročevalca z balkanskih bojišč med osamosvojitveno vojno. Šemrlova prodorna poročila in pretresljive reportaže o naravnih katastrofah v Posočju so pomembno prispevali tudi k hitrejšemu iskanju rešitev težav prizadetih prebivalcev. Za profesionalno in kritično poročanje o plazu na Logu pod Mangartom je leta 2001 prejel nagrado Društva novinarjev Slovenije za izstopajoče dosežke,« so zapisali ob smrti Filipa Šemrla kolegi na Radiu Slovenija.

Filip Šemrl je bil aktiven tudi kot član stanovskega društva, Novinarskega častnega razsodišča in Sindikata novinarjev Slovenije.

Pogreb pokojnika bo v torek,

11. avgusta,
ob 14. uri

na pokopališču v Idriji.
Žara pokojnika bo v poslovilni vežici
na dan pogreba

od 9. ure dalje.