Umor v Spodnji Idriji?

Objavljeno: četrtek, 18. 3. 2021 ob 14:36 - zadnja posodobitev: 18. 3. 2021 ob 14:55 | Spletno uredništvo

Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da obravnavajo primer nasilne smrti v Spodnji Idriji. Po doslej znanih podatkih naj bi v ponedeljek, 15. marca, ob 13. uri in 29 minut stekla Policijska akcija, v kateri so v Spodnji Idriji našli 55-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Truplo pokojnika so našli v stanovanju večstanovanjskega objekta. Takoj po prejetem obvestilu o najdbi trupla so bili na kraj dogodka napoteni policisti Policijske postaje Idrija in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica, ki so kraj dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe.

Poleg policistov in kriminalistov sta se ogleda kraja udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Smrt pokojnega je kasneje na kraju potrdil tudi zdravnik Zdravstvenega doma Idrija. Ta je za določitev natančnega vzroka smrti odredil sodno obdukcijo na ljubljanskem Inštitutu za sodno medicino.

Zaradi preiskovanja vseh okoliščin smrti pokojnega kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica v tem trenutku izvajajo dodatna preiskovalna dejanja in zbirajo dodatna obvestila, da bi ugotovili vsa pomembna dejstva glede celotnega dogajanja. Drugih podrobnosti zaradi interesa kriminalistične preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti pokojnega v tem trenutku širši javnosti še ne morejo posredovati. Kriminalisti so še napovedali, da bodo javnost o dogajanju v Spodnji Idriji obvestili v prihodnjih dneh.