Ujeli samo enega res pijanega voznika

Deli:

Idrija, 14. novembra 2019

uredništvo

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so v dneh Martinovega vikenda tudi letos poostreno nadzirali promet v okviru preventivnih aktivnosti »Slovenija piha 0,0«. Policisti so izvajali predvsem aktivnosti za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi.

alkohol-1.jpg

V okviru te akcije so policisti na Goriškem med 7. in 9. novembrom odredili preizkus alkoholiziranosti 263 voznikom, pri čemer so pri šestih voznikih ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola. Od teh so pri enem vozniku ugotovili stopnjo alkoholiziranosti, ki je znašala nad 0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pri petih voznikih pa je koncentracija alkohola v litru izdihanega zraka znašala manj kot 0.52 miligrama alkohola.

Tem so policisti na licu mesta napisali kazen z globo. Poleg tega so policisti enemu od voznikov odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, dvema voznikoma pa zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Dva voznika sta v postopku odločno odklonila preizkus alkoholiziranosti. Policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno opozarjajo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu.

alkohol-3.jpeg

»S podobnimi poostrenimi nadzori cestnega prometa bomo nadaljevali tudi v prihodnjem mesecu decembru, zato vse udeležence v prometu pozivamo k doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov,« so zapisali policisti v izjavi za javnost ter dodali, da je prometna kultura del splošne človekove kulture in jo zato oblikujemo v dolgotrajnem procesu, ki se začne že v mladosti, zato »bodimo zgled najmlajšim in prispevajmo k večji varnost nas in naših otrok«.

alkohol-2.jpg