DEDIŠČINA

Učiteljici klekljanja na izobraževanju v Sevilli

Objavljeno: sreda, 1. 12. 2021 ob 15:24 | Spletno uredništvo

Čipkarska šola Idrija po nekaj letih premora zopet sodeluje v mednarodnem projektu. V okviru projekta Erasmus+ Lacing, ki ga sofinancira Evropska unija, sta se učiteljici klekljanja Ines Čuk in Jožica Klanjšček udeležili strukturiranega tečaja English for Teachers v Sevilli v Španiji.

cipkarska-1-12-2021.jpg

Poleg predstavnic iz Slovenije so se tečaja udeležili še predstavniki Romunije, Poljske, Nemčije in Francije, ki so urili medsebojno komunikacijo in terminologijo v angleškem jeziku ter istočasno spoznavali različne kulture, navade in metode poučevanja z vključevanjem digitalnih tehnologij.

Novo pridobljena znanja in izkušnje v tujini bosta v prihodnje samozavestnejše uporabljali pri podajanju znanja udeležencem izobraževanj za odrasle. »Čipkarska šola Idrija v zadnjih letih beleži porast povpraševanj po izobraževanju odraslih v tujem jeziku, zato so stalna izobraževanja strokovnega kadra pomembna za rast in razvoj šole ter uresničevanju ciljev – ohranjati kulturno dediščino, prenašati veščino klekljanja idrijske čipke, ki je v okviru enote Klekljanje čipk v Sloveniji vpisana na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine,« so še zapisali v Čipkarski šoli Idrija.

cipkarska-1-12-2021-2.jpg