ŠPORT

Turk zaradi tehničnih težav ob skupno zmago

Objavljeno: torek, 14. 9. 2021 ob 7:30 | Avtor besedila: Erik Logar

Četrti reli letošnjega državnega prvenstva je potekal v Novi Gorici in okolici, tekmovalce pa je čakalo trinajst hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini nekaj več kot 143 kilometrov. Ker se je reli točkoval tudi za evropski reli pokal centralne regije, za prvenstvo srednje evropske cone in za pokal Mitropa, je bilo na dirki prisotnih tudi lepo število tujih posadk.

Rok Turk in Vili Ošlaj (hyundai i20 R5) sta hitro upravičila vlogo favoritov in od druge hitrostne preizkušnje dalje povečevala prednost v skupni razvrstitvi. Ta je po desetih preizkušnji znašala že minuto in pol, a sledile so tehnične težave na njunem dirkalniku, zaradi česar sta izgubila skoraj dve minuti in pol ter ostala brez možnosti za skupno zmago. Za zmagovalno posadko Emmanuel GuigouArnaud Dunand (alpine A110) sta na koncu zaostala 55 sekund, ob tem pa osvojila zmago, še četrto zaporedno letos, v razvrstitvi državnega prvenstva.

Med slovenskimi posadkami sta odlično tretje mesto, v skupni razvrstitvi sta bila deveta, ob tem pa še druga v diviziji 2, osvojila Jan Medved in Izidor Šavelj (ford fiesta rally 4).

foto: Bruno Sotenšek

foto: Matej Kodele

V diviziji 2 so ljubitelji relija veliko pričakovali od nastopa petkratnega državnega prvaka Aleksa Humarja, ki pa je bil zaradi tehnične okvare na ford fiesti prisiljen odstopiti že po drugi preizkušnji.

Tehnične težave so k odstopu prisilile tudi Darka Peljhana in Mateja Čarja, na vw polu proto je namreč odpovedal turbo polnilnik. Pred odstopom sta bila četrta med slovenskimi posadkami. Na devetem mestu v državnem prvenstvu (skupno 17) in kot najhitrejša v diviziji 3 sta reli zaključila Matic Humar in Matic Peternel (renault clio). »Žal je imel glavni konkurent Vasja Miklavčič hitro težave, tako da ni bilo neposrednega boja, ki bi zagotovo zahteval še višjo raven dirkanja. Zato sva vozila v svojem hitrem in konstantnem tempu, kljub temu pa nisva preveč tvegala,« je po dirki in četrti letošnji zmagi v diviziji 3 povedal Humar. Deseterico državnega prvenstva sta zaključila Mitja Klemenčič in Damjan Jeram (ford fiesta proto).

Jure Jereb in Boštjan Vidmar (vw polo) sta bila tokrat v cilju najbolje uvrščena idrijska posadka v diviziji 1, brez uvrstitve na zmagovalni oder sta ostala prav na zadnji preizkušnji. Do tretjega mesta jima je zmanjkalo vsega 1.7 sekunde, kar je bila tudi posledica številnih manjših težav, s katerimi sta se soočala. »Najprej so bile zaradi prašnega vetrobranskega stekla težave z vidljivostjo, na nočnih preizkušnjah je imel sovoznik težave z lučjo, s pomočjo katere bere zapiske, na superspecialu po ulicah Nove Gorice sva bila dvakrat na robu prevračanja, skratka kar turbolentno dogajanje za naju, kar je vplivalo tudi na koncentracijo in posledično malce slabše čase,« je nastop opisal Jereb. 

V tej diviziji sta bila med kandidati za visoke uvrstitve tudi posadki Nejc MrakDarko Vončina (suzuki swift) in Franci BožičMitja Aubreht (škoda fabia). Slednja sta bila po desetih preizkušnjah še na drugem mestu, a sledila je nesreča in morala sta odstopiti. Mrak in Vončina pa sta vse možnosti za boj za zmago izgubila že na šesti preizkušnji, ko sta zapeljala s ceste in izgubila več kot 4 minute, preden sta lahko, ob pomoči gledalcev, nadaljevala z dirko. Na koncu sta bila v diviziji 1 peta, s tem pa tudi izgubila vodstvo v skupnem seštevku prvenstva in na zadnjih dveh relijih, zadnji bo prav v Idriji, bomo zagotovo spremljali še hud boj za končno zmagoslavje.

navednice-modre_edited.png

Imela sva kar precej težav - zaradi prašnega vetrobranskega stekla težave z vidljivostjo, na nočnih preizkušnjah težave z lučjo, na superspecialu po ulicah Nove Gorice sva bila dvakrat na robu prevračanja, ... Skratka kar turbolentno dogajanje, kar je vplivalo tudi na koncentracijo in posledično malce slabše čase.

JURE JEREB

Do nesreče je dobro dirkal tudi Nik Prunk s sovoznico Hano Vihtelič (peugeot 208), medtem ko sta Simon Mlinar in Erik Bizjak (peugeot 208) odstopila zaradi zdravstvenih težav voznika. Bolj zadovoljna sta bila Jan Oblak in David Vončina (peugeot 208 rally 4), v konkurenci državnega prvenstva sta bila osemnajsta. Tudi tokrat pa sta bila veliko spodbude s strani številnih gledalcev, ki so se zbrali ob progi, deležna Andrej Mrak in Jani Drnovšček v zastavi 850.

Predzadnji reli sezone bo prvi oktobrski konec tedna v Poreču.