Turk in Kacinova postavila nov mejnik slovenskega relija

Objavljeno: torek, 24. 11. 2020 ob 11:40 - posodobljeno: torek, 24. 11. 2020 ob 15:43 | Avtor besedila: Erik Logar

Kot že nekaj zadnjih let, naj bi tudi letos Idrija gostila zaključno dejanje slovenskega reli prvenstva, a stanje zaradi koronavirusa ni omogočalo izvedbe relija. Državno prvenstvo se je tako zaključilo po treh odpeljanih relijih, nov naslov državnega prvaka pa sta si privozila Rok Turk in Blanka Kacin (AMD Gorica, hyundai i20 R5), ki sta s tem dosežkom tudi postavila nov mejnik relija v Sloveniji. Še nikomur pred njima namreč ni uspelo osvojiti naslov prvaka v skupni razvrstitvi štiri leta zapored.

Rok Turk se je s četrtim naslovom prvaka tudi povzpel na tretje mesto po številu naslovov med vozniki, pred njim sta le Aleks Humar, prvak je bil petkrat, ter Darko Peljhan, naslov najboljšega reli voznika je osvojil šestkrat. Na lestvici sovoznikov pa je sedaj na vrhu Kacinova, edina do sedaj ima štiri osvojene naslove prvaka. Pred dirko v Idriji sta imela Turk in Kacinova visoko prednost, saj sta zmagala na vseh treh dirkah letošnjega prvenstva, na domači preizkušnji pa bi ju le odstop lahko stal končnega zmagoslavja.

Rok Turk se je s četrtim naslovom prvaka povzpel na tretje mesto po številu naslovov med vozniki, pred njim sta le Aleks Humar in Darko Peljhan.

Med sovozniki je največ točk zbral Boštjan Vidmar / foto: Rok Jošt

Bolj napet boj za končno zmagoslavje se je pričakovalo v vseh treh divizijah, saj so bile razlike manjše in v vsaki diviziji je bilo več kandidatov za naslov prvaka. V diviziji I je tako prvi naslov državnega prvaka osvojil mladi Nejc Mrak (AK Modri dirkač, suzuki swift), ki je letos prikazal zelo atraktivne vožnje, ter bil ob tem tudi najboljši mladi dirkač do 21 let. Le sedem točk je za njim zaostal Franci Božič (Dirkalno društvo R, škoda fabia), ki je sicer zmagal na dveh relijih, na enem pa ni nastopil. Še točko več je zaostal skupno tretjeuvrščeni Jure Jereb (OPV sport, vw polo). Res škoda, da se niso imeli možnosti »spopasti« na domačem terenu. Med sovozniki je največ točk zbral Boštjan Vidmar (OPV sport), ki bere zapiske Jerebu, Darko Vončina (AMD Gorica), na dveh relijih je bil sovoznik Mraka, pa se veseli tretjega mesta. Tako Mrak kot Božič nista imela istega sovoznika na vseh treh relijih, zato je vrstni red med sovozniki drugačen, kot med vozniki.

Simon Mlinar in Erik Bizjak (OPV Sport, peugeot 208 R2) sta tekmece premagala z najmanjšo razliko, od tekmecev v diviziji 2 sta zbrala štiri točke več. Resda brez osvojene zmage, a tudi s kar nekaj težavami na posameznih preizkušnjah, je končno zmagoslavje povsem zasluženo. Za dodatno veselje v družini Mlinar je poskrbel Simonov starejši brat Martin Mlinar, ki je s sovoznikom Miranom Mlinarjem (OPV Sport, peugeot 208 R2), sicer njunim stricem, osvojil tretje mesto v tej diviziji.

Edina divizija, kjer med najboljšimi tremi ni nobenega dirkača iz idrijske občine, je divizija 3, kjer je naslov prvaka osvojil Miha Mušič (RD Beja sport, BMW M3), Blaž Benčina (AK Modri dirkač, peugeot 106) pa je osvojil končno četrto mesto, ob tem da na enem reliju ni nastopil. Si je pa Benčina privozil naslov pokalnega zmagovalca divizije 4.

V razvrstitvi starodobnih reli dirkalnikov sta Andrej Mrak (AK Modri dirkač) in Jani Drnovšček (OPV Sport) navduševala s fičkom in sezono zaključila na tretjem mestu v tej kategoriji.

Zasluženo priznanje za leto 2020 bosta prejela tudi Domen Pivk med vozniki in Tadej Rupnik med sovozniki (OPV Šport, vw polo) v mladinski razvrstitvi do 21 let. Pivk je med vozniki osvojil končno drugo mesto, Rupnik pa je bil v konkurenci sovoznikov tretji.

Slovenska reli sezona 2020 se je tako zaključila, želja tako dirkačev kot gledalcev pa je, da bi naslednja minila ob odsotnosti korone.

Slovenska reli sezona 2020 se je zaključila, želja tako dirkačev kot gledalcev pa je, da bi naslednja minila ob odsotnosti korone.