Trije novi igralci pod košem

Objavljeno: sreda, 11. 3. 2020 ob 12:10

Članska košarkarska zasedba je v zaključni del tekmovanja vstopila z nekoliko pomlajeno ekipo. Liga za razigravanje nudi idealno priložnost, da si minute pridobijo mlajši igralci ter si tako počasi nabirajo dragocene izkušnje za prihodnost.

Avtor: Klemen Pavrič

kosarka-11-3-2020.jpg

Že na prvi tekmi proti Ajdovščini je bilo tako, saj so se ekipi pridružili kar trije igralci iz kadetske selekcije. Trener jim je ponudil lepo minutažo, vsi po vrsti pa so jo dobro izkoristili. Domača ekipa je bila tokrat v napadu razpoložena, svoje so igralci dodali še v obrambi ter na koncu dosegli visoko zmago z rezultatom 93:71. Med strelce so se vpisali vsi košarkarji, ki so bili v kadru, publika pa je končni uspeh znala nagraditi z aplavzom.

Bolj napeto je bilo na drugi zaporedni domači tekmi, kjer je proti Cerknici zmaga prišla šele po podaljšku. Domačini so bili skozi celotno srečanje v rezultatski prednosti, žilavim gostom, ki so na tekmi zadeli kar 16 trojk, pa se je uspelo v zadnji četrtini vrniti v igro. Odločalo je dodatnih pet minut, v katerih pa je bila domača peterka bolj zbrana. 

kosarka-11-3-2020-2.jpg

Konec meseca februarja so po premoru na parket stopili tudi kadeti KK Hidra, ki so v kratkem času odigrali dve prvenstveni tekmi. Na prvem srečanju so klonili v gosteh pri Novi Gorici B, v Modri dvorani pa so morali priznati premoč Pivki. Uspešna ni bila niti selekcija U15, ki se je v prvi tekmi tretjega dela tekmovanja v Škofji Loki pomerila z moštvom LTH Casting, kjer pa ni imela pravih možnosti za zmago. 

Mnogo bolj uspešne pa so bile mlajše selekcije prejšnji vikend. Sobotno dopoldne so otvorili kadeti, ki so v pravi prvenstveni tekmi doma na kolena spravili Novo Gorico. Lepi zmagi kadetov je nato sledil turnir prve lige U13, na katerem so igralci KK Hidrie visoko premagali najprej Ajdovščino A, v drugem srečanju pa z lepo kolektivno igro še ekipo iz Škofje Loke. V nedeljo je na parket najprej stopila najmlajša tekmovalna skupina KK Hidria, ki je na domačem turnirju brez težav ugnala ekipi iz Postojne ter Pivke in tako ohranila letošnjo serijo neporaženosti. Edini neuspeh je doživela selekcija U15, ki je v Pivki morala priznati premoč domačinom. 

kosarka-11-3-2020-3.jpg

Selekcije bodo predvidoma aktivne tekom celotnega meseca marca ter v začetku aprila, so pa vsi klubi s strani KZS prejeli posebne direktive glede tekmovanj vseh starostnih selekcij. Po zadnjih podatkih tekme pod okriljem KZS ostajajo na sporedu (tekma članov v Ilirski Bistrici bo sicer odigrana pred praznimi tribunami), izjema so le selekcije najmlajših (U11, U9), za katere se tekmovanja začasno prekinejo.