Trgovine krajšajo urnike

Objavljeno: ponedeljek, 16. 3. 2020 ob 13:30 / posodobljeno: ponedeljek, 16. 3. 2020 ob 13:45

Vse trgovine s prehrano danes na Idrijskem in Cerkljanskem obratujejo nemoteno. Trgovci bodo skrajšali urnike.

Avtor: spletno uredništvo

spar-16-3-2020.jpg

Danes zjutraj so domala vsi trgovci trgovine z živili odprli po običajnem urniku. Sredi dopoldneva je bil obisk v njih močno zmanjšan, saj ljudje večinoma spoštujejo priporočila naj hodijo v trgovine le po najnujnejše prehrambene izdelke. Vsi lokali s ponudbo neživilskega blaga so danes zaprti.
Živilske trgovine Spar bodo jutri zjutraj delovanje skrčile, odprte bodo med 10. in 18. uro. Poslovalnice verige Mercator še nimajo navodil o krajših urnikih in bodo tudi poslej odprte po dosedanjem urniku. Delovni urnik bosta skrajšali obe veliki trgovini na Marofu. Eurospin bo od jutri naprej odprt med 9. in 18. uro, Hofer pa med 8:30 in 17. uro. Živilske trgovine Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija bodo v prihodnjih tednih odprte od 8. do 16. ure, Mesoteka v Spodnji Idriji pa med 8. in 13. uro. Skladno z vladno uredbo so lahko odprte tudi trgovine s kmetijskim materialom. V Idriji in Cerknem bodo le-te odprte med 8. in 15. uro, v Črnem Vrhu pa do 14. ure.
Za vse trgovine velja, da v njih ne sme biti sočasno preveč kupcev in da se morajo ti strogo držati navodil glede uporabe vozičkov in zaščitnih rokavic. V Mercatorju so vse prodajalke opremljene z zaščitnimi maskami, v ostalih trgovinah se za ta ukrep, s katerim varujejo zaposlene in kupce, še niso odločili.
Pošte in bencinski servisi delujejo nemoteno.