Tragična nesreča v Prešernovi ulici

Objavljeno: 9. 10. 2020 ob 9:48 | Spletno uredništvo

V četrtek, 8. oktobra, se je nekaj pred poldnevom v Prešernovi ulici zgodila tragična delovna nesreča. Gasilci in reševalci poškodovanemu domačinu niso mogli več pomagati.

foto: PGD Idrija

Kot poročajo Primorske novice, je trenutek neprevidnosti botroval tragični nesreči 65-letnega domačina. Na ozkem delu ob domači hiši je skušal prestopiti z enega na drugi konec prikolice, pri čemer mu je zdrsnilo. Najprej je padel s prikolice, nato pa še v gnojno jamo. Z glavo je tako močno udaril ob tla, da je umrl na kraju nesreče. Reševalci in gasilci so prihiteli na pomoč, se borili za njegovo življenje, vendar je naposled zdravnik iz reševalne ekipe lahko le še razglasil njegovo smrt.

Po podatkih novogoriške policijske uprave je 65-letni domačin skupaj z dvema pomagačema za gospodarskim poslopjem ob hiši zlagal drva na prikolico. S frezo je nato prikolico popeljal za poslopje, nato pa naj bi ustavil in skušal priti peš z enega na drugi konec prikolice. Na ozkem prehodu za prikolico naj bi hodil tako, da se je držal za stranico prikolice, pri tem pa naj bi mu zdrsnilo, tako da je omahnil vznak. Najprej naj bi padel 1,2 metra v globino, nato pa ponovno izgubil ravnotežje in padel še dodatnih 1,5 metra v globino. Ob drugem padcu je pristal na trdih betonskih tleh gnojne jame in z glavo silovito udaril ob tla.

Po padcu je obležal brez zavesti, bližnji naj bi mu pomagali in takoj poklicali pomoč. Na kraj so najprej prišli idrijski reševalci, ki so ga oživljali, kmalu so se jim pridružili tudi idrijski prostovoljni gasilci, vendar je bil trud vseh zaman. Dežurni zdravnik je čez nekaj časa potrdil, da je moški žal umrl. Po prvih informacijah so bile usodne hude poškodbe glave.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku na tožilstvo poslali poročilo. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala natančen vzrok smrti.