Tomaž Glažar bo novi direktor ZD Idrija

Objavljeno: četrtek, 21. 1. 2021 ob 10:16 | Damijan Bogataj

Svet Zdravstvenega doma Idrija je v sredo, 20. januarja, za direktorja soglasno potrdil mag. Tomaža Glažarja, nekdanjega direktorja Zdravstvenega doma Vrhnika in direktorja Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje.

Svet zavoda je objavil tri razpise za imenovanje direktorja ali direktorice Zdravstvenega doma Idrija. Po odhodu zadnje direktorice Marije Magajne, ki je lanskega junija odšla na Ministrstvo za zdravje, je svet objavil dva razpisa. Na prvega se je prijavila in bila s strani sveta za direktorico izbrana Milovana Lukan, ki pa ni dobila soglasja idrijskega občinskega sveta. Zato je svet zavoda jeseni ponovil razpis, nanj se je prijavila Ingrid Kuk Kikl, ki pa na zasedanju sveta novembra lani ni dobila podpore, zato so v začetku decembra še tretjič objavili razpis.

Na prvi razpis se je prijavila in bila s strani sveta za direktorico izbrana Idrijčanka Milovana Lukan, ki pa ni dobila soglasja idrijskega občinskega sveta

tomaz-glazar-21-1-2021.jpg

Na ta zadnji razpis sta se prijavila Tomaž Glažar in Ingrid Kuk Kikl. Slednja je svet pred zasedanjem obvestila, da od kandidature odstopa, zato se je članom sveta zavoda predstavil le Tomaž Glažar. Kot so zapisali v sporočilu za javnost v ZD Idrija, so člani sveta zavoda Tomaža Glažarja potrdili soglasno, do polnega imenovanja pa ga morata potrditi še občinska sveta v Idriji in Cerknem. Novoimenovani direktor Zdravstvenega doma Idrija je mag. ekonomskih znanosti, ki ima s področja zdravstva kar nekaj izkušenj. Bil je direktor Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje, predsednik sveta UKC Ljubljana, direktor Zdravstvenega doma Vrhnika in svetovalec bolnišnicam pri sanacijskih programih.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost v ZD Idrija, so člani sveta zavoda Tomaža Glažarja potrdili soglasno, do polnega imenovanja pa ga morata potrditi še občinska sveta v Idriji in Cerknem.

Če bosta soglasje k imenovanju podala še sveta občin Idrija in Cerkno, bo Tomaž Glažar prevzel vodenje zavoda za prihodnja štiri leta. Do polnega imenovanja pa bo kot vršilka dolžnosti zavod še naprej vodila Ana Ogrič Lapajne.