Tišina, snemamo!

Objavljeno: sreda, 4. 3. 2020 ob 8:36

Tako so člani in članice Plesnega kluba Idrija naslovili svojo letno produkcijo, s katero so minulo nedeljo navdušili polno Modro dvorano v Idriji.

Avtorica: Polona Ozebek Lampe

foto: Jakob Rožič

V nedeljo, 1. marca, so pod idrijskim gradom snemali film, v katerem je nastopila tudi izredno popularna medijska zvezda. Kadri, močno prežeti s čustvi, so bili vedno bolj napeti in intenzivni in nič čudnega, da so iz ust očividcev nenadzorovano izvabljali vriske navdušenja, zato je režiserka večkrat posredovala: »Tišina, snemamo!« in »Akcija!«.

Povejmo raje po pravici. Govorimo o plesni produkciji, ki se je na prvo nedeljo v marcu odvijala v Modri dvorani. Pridne roke članov kluba ter nepogrešljivih staršev plesalcev so pričarale čudovito scenografijo z maketo idrijskega gradu, pod katerim se je odvijalo snemanje filma z »režiserko« Renato Alibegović na čelu.

plesalci-5-3-3-020.jpg

foto: Aleš Lampe

plesalci-4-3-3-020.jpg

foto: Aleš Lampe

plesalci-2-3-3-020.jpg

foto: Aleš Lampe

foto: Aleš Lampe

Približno polovica vseh vpisanih plesalcev, ki jih letos štejemo kar 350, od najmlajših pa do najstarejših, je pred polnimi tribunami v različnih »žanrih« pokazala, česa so se naučili v zadnjem letu. V kar 24 točkah so se predstavili udeleženci najrazličnejših tečajev, ki plešejo v Idriji, Spodnji Idriji, Cerknem, Godoviču in Črnem Vrhu: najmlajši v kategoriji cici, malo večji v jazz baletu, plesalci različnih starosti v energičnem hip hop-u in kaskaderskem break dance-u, članice v zapeljivih hip hop in jazz točkah, odrasli v vročih ritmih zumbe in line dance-u, »orientalke« z egipčanskim plesom in nagrajene tekmovalne skupine z navdušujočimi street dance show zgodbami.

Avtorici idejne zasnove in scenarija tokratne produkcije, trenerki Renati Alibegović, je v vlogi »režiserke« in povezovalke programa s pravo merico humorja in na momente tudi »režiserske« resnosti uspelo povezati celoletno delo tako svojih plesalcev kot tudi plesalcev, ki se plesa učijo pri Ani Trček, Janji Kravos, Milojki Božič in Tinetu Bodiroži.

Filma je bilo kar prehitro konec, a smo kljub temu zadovoljni in izjemno hvaležni za iskreno podporo občinstva, pomoč pri izvedbi vsem prostovoljcem in za vztrajnost ter izvrstno delo ob ljubezni do plesa, ki jo imajo trenerji in plesalci Plesnega kluba Idrija. Ti so zadovoljni zapustili dvorano in se napolnjeni s pozitivno energijo odpravili v nov delovni teden.