|

Tina Drole čaka na novo operno sezono

Objavljeno: 12. 8. 2020 ob 9:11 - posodobljeno: 12. 8. 2020 ob 13:08 | Spletno uredništvo

Tina Drole, ki je letos končala magistrski študij solopetja na glasbeni akademiji v Bruslju, je to poletje preživela doma v Ravnah pri Cerknem. K večtedenskemu dopustu so jo prisilile trenutne razmere, saj so drug za drugim odpadali že dogovorjeni koncertni nastopi po Evropi. Jeseni se vrača v Nemčijo.

tina-drole-28-7-2020-2.jpg

Še pred povratkom pa so jo povabili v studio Idrijskih novic, kjer je v pogovoru z Vesno Marinac spregovorila o svoji pevski karieri in načrtih za prihodnost. Za Tino Drole so ljubitelji kakovostnega petja prvič slišali na tekmovanju Slovenija ima talent leta 2010, kjer se je predstavila z jodlanjem. Uvrstitev med deset finalistov tekmovanja ji je prinesla vrsto nastopov in zanimanja strokovne javnosti. Po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani se je odpravila najprej na študij petja na Dunaj, od tam pa še na izpopolnjevanje v Bruselj.

navednice-modre_edited.png

Opera me je očarala, ker združuje veliko stvari, ki me zelo veselijo, glasbo, ples, jezike, literaturo, … Tako sem se našla v operi.

Za Tino Drole so ljubitelji kakovostnega petja prvič slišali na tekmovanju Slovenija ima talent leta 2010, kjer se je predstavila z jodlanjem. Uvrstitev med deset finalistov tekmovanja ji je prinesla vrsto nastopov in zanimanja strokovne javnosti.

V številnih opernih vlogah so jo spoznali ljubitelji te glasbene zvrsti na uglednih odrih. Letošnje poletje pa je za domala vse operne pevce prelomno. Festivali in operne hiše kot po tekočem traku odpovedujejo koncerte in zato so se pevci znašli v res neugodnem položaju. Kakšna je razlika v petju opernih arij in jodlanju, pa si poglejte v posnetku pogovora iz studia Idrijskih novic.

tina-drole-28-7-2020-4.jpg