Tilen Božič zapušča hostel

Objavljeno: sreda, 28. 4. 2021 ob 13:13 | Damijan Bogataj

Tilen Božič, ki zadnja tri leta vodi Hostel Idrija, zapušča ekipo Mladinskega centra Idrija. S prvim majem nastopa novo delovno mesto koordinatorja v projektu Mestna dnevna soba v Idriji.

Mestna dnevna soba Pr' Golitu | foto: spletni arhiv Pr' Golitu

V prostorih nekdanje trgovine Pr’ Golitu na Mestnem trgu v Idriji je že v začetku leta 2020 zaživela mestna dnevna soba, ki spodbuja prostovoljno vključevanje prebivalcev. Dnevna soba je del projekta »Re-growCity« iz programa Urbact, v katerem Občina Idrija sodeluje že dve leti. Aktivnosti v tem projektu so nadaljevanje dela, ki so ga zastavili že v projektu »CityCentreDoctor«, ki je prav tako potekal v okviru istega programa. Osrednji del projekta je zajemal prenos dobre prakse platforma za NVO Stellwerk iz mesta Altena v Nemčiji, pri čemer so idejo uresničili tako, da ustreza mestu in njegovim prebivalcem.

Kot je povedala Tina Lisac, koordinatorka lokalne skupine Urbact, so dobro prakso platforme mestne dnevne dobe prenesli iz nemške Altene v Idrijo. Z redno zaposlitvijo lokalnega koordinatorja pa bodo v na novo opremljenih prostorih zaživele tudi nove vsebine.

Na razpisu za prosto delovno mesto, ki ga je za leto in pol razpisala Občina Idrija, je bil izbran Tilen Božič.

Na razpisu za prosto delovno mesto, ki ga je za leto in pol razpisala Občina Idrija, je bil izbran Tilen Božič. Sam se dela kot zagnan in izkušenj organizator seveda veseli. Vseh podrobnosti pa še pred nastopom dela ne more predstaviti.

V Mladinskem centru Idrija, ki upravlja s Hostlom Idrija, bodo po odhodu Tilna Božiča iskali novega vodjo hostla. Ta se je že v obdobju pred korono zelo dobro usidral med primerljivimi ponudniki cenovno ugodnih prenočitev. Z rahljanjem ukrepov za preprečevanje širjenja virusa pa bodo zaživeli tudi dodatni programi, s katerimi so organizatorji naredili bivanje v hostlu še bolj zanimivo.