|

Tijana Leban bo študirala fiziko

Objavljeno: 14. 7. 2020 ob 14:02 | Spletno uredništvo

Letošnje priprave na splošno maturo so potekale nekoliko drugače kot prejšnja leta. Kljub temu pa niso bili nič slabši rezultati letošnjih idrijskih maturantov. Ena od dveh zlatih maturantk idrijske gimnazije je Tijana Leban iz Idrije, ki je na maturi zbrala 33 točk.

tijana-leban-14-7-2020-6.jpg

Do popolnega rezultata na maturi ji je zmanjkala le ena točka in sicer pri angleškem spisu. To je sicer tudi pričakovala, saj spisi niso njena najmočnejša točka. Kljub temu pa je na svoj dosežek zelo ponosna. Štiri leta na idrijski gimnaziji si bo zapolnila predvsem po izletih in prijateljih, malo manj po učenju in stresu pred testi. 
Najraje ima naravoslovne predmete, predvsem fiziko, matematiko in kemijo. V času šolanja na gimnaziji se je udeleževala tudi tekmovanj iz logike, kjer si je prislužila dve zlati in eno srebrno priznanje. S šolsko ekipo se je udeležila tudi mladinskega svetovnega prvenstva v orientaciji na Siciliji. V prostem času rada kaj zaigra na klavir, se ukvarja s športom, pozimi najraje smuča.
Jeseni bo šolanje nadaljevala na Fakulteti za matematiko in fiziko, kjer bo študirala fiziko, ki jo ima še posebej rada, zato si želi tudi po študiju delati na tem področju. 
Več in podrobneje pa v videoposnetku pogovora iz studia Idrijskih novic.

navednice-modre_edited.png

S šolanjem na daljavo se nisem posebej obremenjevala. Vedela sem, da bom maturo zagotovo opravila. Prav tako za sprejem na fakulteto ne potrebujem zelo veliko točk. Morda je bilo tako celo malo lažje, kot sicer, saj so se nam pri določenih predmetih prej zaključile ocene, nismo pisali določenih testov. Tako je bilo tudi manj učenja.

navednice-modre_edited.png

Zelo pomembno je, da so učenci prisotni v razredu, da sprašujejo. V času epidemije si preko videokonferenc ni nihče upal ničesar vprašati, vsi so bili tiho. Neposredni stik med učiteljem in učenci je zelo pomemben. Tega ne more nadomestiti sodobna tehnologija.

tijana-leban-14-7-2020-5.jpg