Tice navdušile v Spodnji Idriji

Spodnja Idrija, 25. novembra 2019

uredništvo

Preteklo soboto se je v kulturni dvorani v Spodnji Idriji odvil koncert, ki prav nikogar od obiskovalcev ni pustil ravnodušnega. Na svoj tretji letni koncert so vabile Tice, ženski pevski sestav, ki je nastal pred štirimi leti.

tice1-25.11.19.jpg

Foto: Robert Zabukovec

a1-22-11-2019.gif

Koncertni večer so letos kot gostje popestrili fantje Idrijskega kvarteta saksofonov. Pevke so na odru spremljali glasbeniki Teja Ličar Močnik, Luka Čibej in Alen Bogataj.

Pod vodstvom zborovodkinje Vanje Lampič so članice Ženskega pevskega zbora Tice iz Spodnje Idrije povsem polno dvorano popeljale skozi pester nabor melodij, od slovenskih ljudskih pesmi pa do vsem znanih modernih tujih napevov. Koncert se je pričel z delom Kumrove skladbe Tice, po kateri si je sestav nadel tudi svoje ime, sledile so slovenske ljudske in moderne skladbe. 

Kljub zahtevnemu programu so nas Tice v sproščenem vzdušju na odru v drugem delu popeljale po svetu, od Severne Amerike do Nove Zelandije, saj so sledile tri tuje skladbe. Od teh so dekleta dve popestrile še s koreografijo in dokazale, da znajo petje odlično združiti tudi s plesom. V zadnjem delu letnega koncerta smo slišali še tri moderne skladbe. Kot zadnjo skladbo večera je zborovodkinja na program uvrstila znamenito Bohemian rhapsody, ki je med obiskovalci požela val navdušenja.

kvartet sax-25.11.19.jpg

Gostje večera - Idrijski kvartet saksofonov / foto: Robert Zabukovec

Koncertni večer, ki ga je čutno povezovala Martina Kolenc, so letos kot gostje popestrili fantje Idrijskega kvarteta saksofonov, ki ga sestavljajo Nace Kogej, Jaka Jež, Jakob Jež in Urban Munih. Pevke so na odru spremljali Teja Ličar Močnik na klavirju, Luka Čibej na bobnih ter Alen Bogataj na basu in afriškem bobnu.

tice3-25.11.19.jpg

Večer je povezovala Martina Kolenc / foto: Robert Zabukovec

tice4-25.11.19.jpg

Tice so dve skladbi popestrile tudi s koreografijo / foto: Robert Zabukovec