zd-idrija-obvesca.jpg

zadnja posodobitev: 25. 8. 2021 ob 10:01

V ZD Idrija izvajamo testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT) za splošno populacijo. Testiranje je brezplačno za posameznike, ki izpolnjujejo pogoje v skladu z Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, s katero so določene osebe, za katere strošek testiranja s hitrim antigenskim testom krije proračun Republike Slovenije. Vsi, ki so v skladu z uredbo upravičeni do brezplačnega testiranja, morajo to na lokaciji testiranja izkazati z verodostojno listino (potrdilo delodajalca, zdravniško potrdilo, ipd.).

Za vse ostale je testiranje plačljivo. Cena posameznega testiranja je 12 EUR. Storitev testiranja se plača na samem mestu testiranja – možno je plačilo z gotovino ali plačilno kartico.

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi. S seboj je potrebno imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Termini testiranja

Idrija, v prostorih podhoda Magazin:

  • Ob ponedeljkih, med 8. in 14.30

  • Ob torkih ZAPRTO;

  • Ob sredah, med 10. in 14.30;

  • Ob petkih, med 10. in 14.30;

 

Cerkno, v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti:

  • Ob četrtkih, med 10.30 in 14.30 uro.

 

Obvestilo o izidu testiranja

Vsi testirani ste o izidu testiranja obveščeni z SMS sporočilom na telefonsko številko, ki jo zdravstvenemu osebju posredujete ob izvedbi testiranja. V primeru, da SMS-a ne prejmete v predvidenem času po odvzemu, lahko v času izvedbe testiranja na navedenih lokacijah in v navedenih terminih pokličete na 041 707 685.

Množično testiranje je namenjeno osebam brez bolezenskih znakov.

Ker gre za presejalno testiranje, je izjemnega pomena, da se posamezniki za testiranje odločite le v primeru, ko NE kažete bolezenskih znakov, v primeru bolezenskih znakov ali morebitnega suma na okužbo s koronavirusom pa se je potrebno telefonsko obrniti na ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZD Idrija ali ZP Cerkno oziroma v primeru nujnih stanj poklicati ambulanto NMP ZD Idrija.