Terme Cerkno med nagrajenci

Objavljeno: 8. 10. 2020 ob 10:33 - posodobljeno: 8. 10. 2020 ob 13:57 | Damijan Bogataj

Po nagradi za najboljše veliko smučišče v lanski zimski sezoni so Terme Cerkno, ki delujejo pod okriljem Hotela Cerkno, v akciji Naj kopališče, ki jo podeljuje RTV Slovenija, letos prejele drugo nagrado v kategoriji malih termalnih kopališč.

Terme Cerkno spadajo med manjše terme v Sloveniji. Ob zadnji prenovi jim je novo podobo nadel oblikovalec Jani Bavčer, ki ga Slovenci poznamo kot avtorja celostne grafične podobe logotipa »Slovenija, moja dežela«, ki danes velja za simbol Slovenstva. Terme Cerkno so edine terme, ki se nahajajo v zavetju Julijskih Alp. »Zdravilne učinke energij, ki prodirajo ob znameniti idrijski prelomnici, so poznali že v pradavnini. Kemijsko bogata termalna voda, črpana iz 2.000 metrov globoke vrtine, blagodejno vpliva na človeško telo. Notranji bazen s temperaturo 30 °C združuje mnoge atrakcije; sprostitev zagotavljajo masažna ležišča, gejzirji, whirlpool in otroški bazen. Vsem obiskovalcem pa je na voljo tudi svet savn: turška, infra in finska savna. Del termalnega kompleksa predstavlja tudi solna soba, ki je primerna za vse, ki imajo težave z dihali in kožo,« je ob prejemu nagrade za drugo mesto zapisal Darjan Koder iz Hotela Cerkno.

hotel-8-10-20.jpg
navednice-modre_edited.png

Še posebno nas veseli, da so obiskovalci prepoznali in spoznali naše najbolj zahodne terme in verjamemo, da se bodo radi vračali. Priznanje ni pomembno samo za nas, marveč za celotno Cerkljansko, saj obiskovalci spoznavajo kraj tudi s tega zornega kota.

JOŽE OPLOTNIK

direktor Hotela Cerkno

Terme Cerkno so edine terme, ki se nahajajo v zavetju Julijskih Alp

Domala vsi sodelavci podjetja Hotel Cerkno so novico o nagradi prejeli z velikim veseljem. »Še posebno pa nas veseli, da so obiskovalci prepoznali in spoznali naše najbolj zahodne terme in verjamemo, da se bodo radi vračali. Priznanje ni pomembno samo za nas, marveč za celotno Cerkljansko, saj obiskovalci spoznavajo kraj tudi s tega zornega kota. Posebna zahvala gre našim zaposlenim, ki so kljub omejitvam zaradi koronavirusa, skrbeli za kakovost storitve ter bili obiskovalcem vedno na razpolago,« pa je v izjavi za Idrijske novice povedal direktor podjetja Jože Oplotnik.