Teniška igrišča so spet odprta

Objavljeno: ponedeljek, 8. 3. 2021 ob 12:03 | Spletno uredništvo

Med najuspešnejše športne klube na Idrijskem vsekakor sodi Teniški klub Kolektor Idrija. Dolgoletno zavzeto delo številnih trenerjev in športnih funkcionarjev je botrovalo temu, da ima klub tako v splošni kot tudi strokovni javnosti velik ugled.

O zgodovini kluba, današnjem utripu na teniških igriščih in prihodnosti tega športna na Idrijskem se je novinar Erik Logar v TV studiu Idrijskih novic pogovarjal z glavnim trenerjem Jako Flajšakerjem in trenutno najboljšo tekmovalko Rebeko Gnezda. Teniški zanesenjaki so se organizirali že v prejšnjih desetletjih. Najprej so teniško igro vadili na danes skoraj opuščenem igrišču ob Hotelu Bor v Črnem Vrhu, sledila so si igrišča v Spodnji Idriji in Modri dvorani ter v Mejci. Slednje že vrsto let nudi varno zavetje pred slabim vremenom pod velikim šotorom.

Tekmovalci in tekmovalke TK Kolektor Idrija, ki so bili člani slovenske reprezentance: Tina Razložnik, Aljaž Bedene, Andraž Bedene, Maja Štucin, Simona Rejc, Nina Nagode, Boštjan Bolko, Rok Križaj, Nik Krapež, Veronika Erjavec, Jerca Frelih, Jernej Frelih in Urban Frelih

VIDEO POSNETEK

flajsaker-gnezda-5-3-2021-4.jpg

AUDIO POSNETEK

Rebeka Gnezda in Jaka Flajšakerpredstavnika Teniškega kluba Kolektor Idrija
00:00 / 16:10

Bojazen trenerjev, da se bo število mladih navdušencev za teniško igro po koronakrizi zmanjšalo, se k sreči ni uresničila. Kljub zaostrenim pogojem klub to pomlad nadaljuje s treningi in pripravami na tekmovanja. Več in podrobneje pa v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

Rdeča nit delovanja pa je bil in je še vedno šport mladih. Za doseganje rezultatov na tem področju pa so ob nadarjenih in športni vadbi predanih mladih športnikih potrebni tudi strokovno usposobljeni trenerji. V zgodovini kluba je bil prelomen prav trenutek, ko je bila sprejeta odločitev o zaposlitvi poklicnega trenerja. To se je več kot obrestovalo, saj so v nekaj letih iz klubske šole tenisa izšli vrhunski tekmovalci. Tudi danes najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene je del svoje kariere preživel v Idriji, na kar so v idrijskem teniškem klubu zelo ponosni.

Med perspektivnimi mladimi igralci nove generacije pa je Rebeka Gnezda. V pogovoru z Erikom Logarjem v TV studiu Idrijskih novic je povedala, da po končani srednji šoli razmišlja o selitvi na eno od univerz v ZDA, kjer bi lahko nadaljevala tudi s teniško kariero.

Od leta 2017 dalje trenersko ekipo sestavljajo Jaka Flajšaker, Nataša Pivk in Sean Hadžić