ŠPORT

Teja Tušar svetovna šolska podprvakinja

Objavljeno: ponedeljek, 13. 9. 2021 ob 13:55 - zadnja posodobitev: 13. 9. 2021 ob 14:30 | Spletno uredništvo

Te dni se v Beogradu odvija Svetovno šolsko prvenstvo v orientacijskem teku, ki je letos združeno tudi s Svetovnimi športnimi igrami do 15 let (ISF U15 World School Sport Games).

orientacija-13-9-2021-2.jpg

Na prvenstvu sodeluje tudi uspešna slovenska odprava. Po objavi neuradnih rezultatov na srednji razdalji kaže, da bo Teja Tušar (Gimnazija Jurija Vege Idrija) osvojila srebro, Rok Bogataj (OŠ Cerkno) pa bron. Med najboljših šest sta se na zmagovalni oder uvrstila še Nea Eržen in Božo Bizjak (oba OŠ Cerkno). Med selekcijskimi ekipami je sicer svetovna šolska prvakinja postala Katja Babič iz Vodic. V prvo polovico tekmovalcev so se uvrstile še Lana Mohorič (GJV Idrija) z 12. mestom ter Neža Obid in Špela Majdič (OŠ Cerkno) s 14. in 15. mestom.

Na šolskih svetovnih prvenstvih smo doslej beležili največje uspehe tekmovalcev z Gimnazije Jurija Vege Idrija. Pred osmimi leti je namreč v Italiji bronasto medaljo osvojil Peter Tušar – prvo na velikih mednarodnih tekmovanjih za Slovenijo v orientacijskem teku. Njegova sestra je danes letvico postavila še stopničko više, precej pričakovano pa se je z naslovom prvakinje okronala Katja Babič, trenutno najuspešnejša in najbolj perspektivna tekmovalka v Sloveniji. »Naši tekmovalci in tekmovalke imajo še kar nekaj rezerve, naslednji preizkus pa jih čaka na dolgih progah,« je v sporočilu za javnost iz Beograda sporočil Klemen Kenda.

orientacija-13-9-2021.jpg