Tanja Žakelj spet na kolesu

Objavljeno: 2. 7. 2020 ob 9:34 | Spletno uredništvo

Nov koledar svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je znan in tako si je sezono na novo lahko začrtala tudi Tanja Žakelj, članica moštva Unior Devinci Factory Racing.

tanja-zakelj-2-7-2020-2.jpg

vse foto: Klavdij Blazko

Tanja Žakelj se ni sprijaznila samo s spremenjenim programom svetovnega pokala in prvenstev ampak tudi s prestavitvijo olimpijskih iger, za katere pa ima še vedno zagotovljeno vozovnico za dirko v olimpijskem krosu. Še pred objavo epidemije je dirkala na Cipru in v dvojicah s Čehinjo Jitko Čábelickovo v močni mednarodni konkurenci dosegla odlične rezultate in dve uvrstitvi na oder za zmagovalce. Domov se je vrnila tik pred sprejemom prvih večjih protikoronskih ukrepov.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu:
4. - 6. september / Lenzerheide, Švica (XCO/XCC #1, DH #1)
18. - 20. september / Les Gets, Francija (XCO/XCC #2, DH #2)
29. september - 4. oktober / Nove Mesto na Morave, Češka (XCO/XCC #2 & #3)
15. - 18. oktober / Maribor, Slovenija (DH #3 & #4)
29. oktober - 1. november / Lousa, Portugalska (DH #5 & #6)

Svetovno prvenstvo (XCO, DH):
5. - 11. oktober / Leogang, Avstrija

navednice-modre_edited.png

Nekaj dirk bo, za začetek državno prvenstvo na Črnem vrhu, ki bo potekalo 5. julija. Upala sem še na več dirk v juliju in avgustu, a bo večina domačih na sporedu kasneje v jeseni, informacij o dirkah v bližini Slovenije pa še nimamo. Zato je najbolj pomembno, da zaupam zastavljenemu programu in se pripravljam na težko obdobje z veliko zaporednimi dirkami v septembru in oktobru.

 

TANJA ŽAKELJ

tanja-zakelj-2-7-2020.jpg

»Predvsem sem bila v negotovosti, ker se je vse odpovedovalo. Trenirala sem ves čas, čeprav res z nekoliko nižjim tempom, ob tem pa se držala pravil in bila doma v Ledinah, na kolesu pa sem vozila sama. Veliko časa sem preživela v domači telovadnici, na treningih na kolesu sem bila previdna in nisem vozila po tehničnem terenu. Zdaj poteka vse skupaj bolj normalno, zopet imam konkreten načrt in se pripravljam na dirke,« je za spletni portal Bicikel.com povedala Tanja Žakelj.
Začetek svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu bo po novem programu v začetku septembra, Tanja je skupaj s svojim trenerjem seveda že povsem prilagodila svoje načrte do takrat: »Nekaj dirk pred tem bo, za začetek državno prvenstvo na Črnem vrhu, ki bo potekalo 5. julija. Upala sem še na več dirk v juliju in avgustu, a bo večina domačih na sporedu kasneje v jeseni, informacij o dirkah v bližini Slovenije pa še nimamo. Zato je najbolj pomembno, da zaupam zastavljenemu programu in se pripravljam na težko obdobje z veliko zaporednimi dirkami v septembru in oktobru.«