Tanja Žakelj najboljša na ciklokrosu v Novi Gorici

Nova Gorica, 30. oktobra 2019

uredništvo

Tanja Žakelj je bila najboljša kolesarka na letos že drugem ciklokrosu v Novi Gorici.

tanja-zakelj-24-5-017.jpeg
Quotation-Marks.jpg

Vozila sem sproščeno. Prišla sem malo pred dirko, zato mi je uspelo pogledati traso le v enem krogu. Zdel se mi je zanimiv, moraš pa ohranjati zbranost. Zato sem imela sprva pod nadzorom sebe in tekmice, kar ni bilo lahko. Sem pa prihranila nekaj moči za nadaljevanje.

Tanja Žakelj,

gorska kolesarka

Tekma z dirkalnimi kolesi, prilagojenimi za vožnjo po terenu, je bila letos na travniku vzdolž Kolodvorske ulice, občini Nova Gorica in Gorica pa sta dogodku dali čezmejni pečat. Sicer pa je dirka ob slovenskem pokalu štela tudi za italijanska pokala Triveneto in Granzon. Med članicami je zmagala slovenska olimpijka Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing). Po koncu sezone v gorsko kolesarskem krosu se je sploh prvič preizkusila v ciklokrosu. Takoj po startu so bile v ospredju tri tekmovalke, med katerimi je bila tudi Žakljeva. V predzadnjem krogu se je s tretjega prebila na prvo mesto, ki ga je kljub napaki obdržala do konca. »Vozila sem sproščeno. Prišla sem malo pred dirko, zato mi je uspelo pogledati traso le v enem krogu. Zdel se mi je zanimiv, moraš pa ohranjati zbranost. Zato sem imela sprva pod nadzorom sebe in tekmice, kar ni bilo lahko. Sem pa prihranila nekaj moči za nadaljevanje. Videla sem, kje zavirajo, kje je ovinek. Ko je prva tekmovalka naredila nekaj razlike, sem vedela, da moram prehiteti drugo, če želim ostati v igri za zmago. Na srečo sem kljub napaki obdržala vodstvo. Prepletena proga mi je ustrezala, saj povprečna hitrost dirke ni bila zelo visoka, kar je tudi značilnost dirk na gorskem kolesu,« je povedala 31-letna odlična tekmovalka iz Ledin.
Med mlajšimi mladinci se je med Slovenci najbolje odrezal Jure Rus iz MBK Črni Vrh, ki je bil sedmi.

Letošnja trasa je bila sicer skoraj v celoti spremenjena, izjema je preizkušnja proti Kanomeljskemu razpotju, lepo vreme pa je ob ceste privabilo precej več gledalcev kot lansko deževje. Sezona se je tako zaključila na najlepši možni način, Idrija pa je še enkrat več dokazala, da spada med osrednje centre slovenskega relija.