Tanja Žakelj začela novo sezono

Objavljeno: četrtek, 8. 4. 2021 ob 7:28 | Spletno uredništvo

Minuli konec tedna so se najboljši gorski kolesarji v olimpijskem krosu pomerili na tradicionalni velikonočni dirki v Veroni, na kateri se je Tanja Žakelj zavihtela na sedmo mesto.

foto: Verona MTB international 2021

Tekme v Veroni se je udeležilo enajst Slovencev in to je bil tudi neuradni začetek letošnje tekmovalne sezone, ki je zaradi pandemije že na začetku zelo okrnjena. »Vesela sem, da se je tekmovanje sploh začelo. Šele prva dirka te postavi na realna tla. Iz sebe sem iztisnila maksimum. Proga je bila tehnično zmerno zahtevna in precej tekoča, kar mi je omogočilo, da sem se na njej dodobra spoznala z novim kolesom,« je za medije po dirki povedala Tanja Žakelj.

V zelo močni moški elitni konkurenci se je dobro odrezal Jakob Klemenčič, član MTB kluba iz Črnega Vrha nad Idrijo, ki bo to sezono tekmoval v kategoriji do 23 let. Njegovo 34. mesto je bila najboljša uvrstitev tekmovalcev iz Slovenije, saj je njegov klubski kolega Matjaž Lozar dosegel 48. čas.

navednice-modre_edited.png

Šele prva dirka te postavi na realna tla. Iz sebe sem iztisnila maksimum. Proga je bila tehnično zmerno zahtevna in precej tekoča, kar mi je omogočilo, da sem se na njej dodobra spoznala z novim kolesom.

Klub iz Črnega Vrha nad Idrijo je v zahtevno letošnje leto vstopil s kar močno mladinsko ekipo, v Italiji so tekmovali trije njegovi predstavniki. Najbolje sta se odrezala Daša Mlakar in Jure Rus – Mlakarjeva je zasedla trinajsto mesto, Rus pa je bil šestnajsti. Tine Jereb je dosegel 23. čas med 136 tekmovalci. MTB klub Črni Vrh bo predvidoma 4. julija gostitelj dirke slovenskega pokala.

Zaradi trenutnega zdravstvenega položaja in omejitev je začetek sezone slovenskega pokala preložen na 30. maj, ko bo predvidoma izpeljana dirka v Kočevju. Po dirki v Črnem Vrhu se bodo 5. septembra kolesarji pomerili še v Ajdovščini in 17. oktobra v Ilirski Bistrici.