ŠPORT

Tanja Žakelj v Tokiu na 21. mestu

Objavljeno: torek, 27. 7. 2021 ob 10:19 | Spletno uredništvo

Tanja Žakelj se je na gorsko-kolesarski tekmi na olimpijskih igrah v Tokiu uvrstila na 21. mesto. Zmagala je švicarska kolesarka Jolanda Neff, ob njej sta bili na zmagovalnem odru še rojakinji, Sina Frei na drugem in Linda Indergand na tretjem mestu.

tanja-zakelj-27-7-2021.jpg

foto: Matej Družnik / Delo

Tanja Žakelj je praktično v vseh petih krogih kolesarila okoli 20. mesta. Na koncu je z zaostankom 8:52 minute zasedla 21. mesto. Njena najboljša olimpijska uvrstitev tako ostaja deseto mesto iz Londona 2012, v Riu štiri leta kasneje pa je bila trinajsta.

Zmagovalka Neffova je prevladovala od samega začetka, izkoristila pa je tudi padec Francozinje Pauline Ferrand-Prevot v prvem krogu, v katerem je slednja izgubila 30 sekund in šest mest. Na koncu je dvakratna zaporedna svetovna prvakinja zasedla šele deseto mesto.

Kot poroča spletna izdaja časnika Delo, je slab francoski dan zaokrožila letos še nepremagana v olimpijskih krosih v svetovnem pokalu, Francozinja Loana Lecomte. Na najpomembnejši tekmi sezone je zasedla šesto mesto.

Neffova, svetovna prvakinja leta 2017, je na koncu slavila z 1:11 minute naskoka pred Freijevo, Indergandova pa je zaostala še osem sekund več.