Tanja Žakelj tekmuje na Češkem

Objavljeno: 2. 10. 2020 ob 11:41 | Spletno uredništvo

Najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na uvodni dirki letošnje, zaradi pandemije koronavirusa povsem skrajšane, sezone zasedla 26. mesto v kratkem krosu v češkem Novem Mestu.

tanja-zakelj-2-7-2020.jpg

Gorske kolesarke so opravile sedem kratkih krogov, v skrajšani različici olimpijskega krosa pa ima pravico nastopa 40 najboljših tekmovalk. Tanja Žakelj, kolesarka ekipe Unior Devinci Factory Racing, je bila v stiku z najboljšimi po štirih krogih, potem pa je popustila in na koncu zasedla 26. mesto z zaostankom 39 sekund.

V svetovnem pokalu letošnje okrnjene sezone bodo na sporedu le še tri preizkušnje. V olimpijskem krosu so se v četrtek, 1. oktobra, najprej pomerile ženske, nato še moški. V petek, 2. oktobra sledita preizkušnji v kratkem krosu, v nedeljo pa še zadnja dirka v olimpijskem krosu, s čimer bo tudi končana letošnja sezona svetovnega pokala v krosu.

V koledarju Mednarodne kolesarske zveze nato sledi še svetovno prvenstvo v avstrijskem Leogangu od 5. do 11. oktobra, za konec sezone gorskega kolesarstva pa še svetovni pokal v spustu v Mariboru, kjer bosta med 15. in 18. oktobrom na sporedu po dve tekmi v ženski in moški konkurenci, ter v portugalski Lousi od 29. oktobra do 1. novembra, kjer bodo moški in ženske prav tako tekmovali na dveh tekmah za svetovni pokal.