Tanja Žakelj pometla s konkurenco

Objavljeno: 31. 8. 2020 ob 8:16 | Spletno uredništvo

V nedeljo, 23. avgusta, je v Kočevju na tekmi pokala SloXcup prvo mesto ubranila Tanja Žakelj. Letošnja izvedba je na privlačne in preurejene proge privabila 309 domačih in tujih vrhunskih tekmovalcev, ki so se pomerili v adrenalinskem kolesarjenju. Med člani je zmagal Novozelandec Sam Gaze, med članicami pa Tanja Žakelj.

tanja-zakelj-31-8-2020-3.jpg

vse fotografije: prijavim.se

Letošnja proga je ponudila kar nekaj tehničnih novosti, del proge pa je potekal tudi po trailih, ki so bili zgrajeni za free ride festival Flat Out Days. Na tekmovanju so se pomerili člani različnih starostnih skupin, od mlajših do mladincev in starejših. Tekmo je spremljalo veliko navdušenih gledalcev, med tekmovalci pa se bilo opaziti nekaj nervoze, saj je že pri startu prišlo tudi do nekaj padcev. Zanimivo progo so dodatno popestrila tudi zveneča imena olimpijskega krosa kot so slovenska tekmovalka Tanja Žakelj, Ukrajinka Jana Belomojna, Estonka Janika Lõiv ter predstavnice iz Italije, Nizozemske, Češke in Avstrije. Tempo sta narekovali Tanja Žakelj in Jana Belomojna, zasledovalke pa so iz kroga v krog odpadale, dokler v petem krogu Tanja Žakelj ni prevzela vodstva ter ga obdržala do cilja.

»Vedela sem, da je dirka dolga šest krogov in je potrebno razporediti moči. Estonka in Yana sta se dajali med seboj, jaz pa sem dirko kontrolirala. Ko se je Yana odpeljala naprej, sem šla za njo, a sem se morala zelo potruditi, da sem v klance ostala zraven. Estonka je odpadla in dirka je potekala samo med mano in Yano. Videla sem, da sem malenkost boljša na spustih in nekoliko slabša na klancih, kar sem unovčila v petem krogu. Nato sem sama šla naprej, a me je Yana ujela. V zadnji krog sva šli skupaj, zato sem na delih, kjer bi me lahko prehitela, malo dodala in na spustu naredila razliko, ki sem jo lahko obdržala do konca. Zadovoljna sem, ker sem se vozila v ospredju in na koncu se je izšlo še z zmago,« je dirko po tekmi za prijavim.se opisala Tanja Žakelj.

Številčnost in zadovoljstvo udeležencev sta dokaz, da kolesarski park MTB trail center Kočevje (p)ostaja vedno bolj zaželena lokacija za vse ljubitelje kolesarskega adrenalina od blizu in daleč, ki radi preizkušajo svoj pogum in znanje. SloXcup se bo 6. septembra nadaljeval na novem prizorišču v Ajdovščini.

MBK Črni Vrh – mlajše kategorije

Prvi trije po prištetih točkah

 

U9 – fantje

1. Lan Rupnik

2. Ožbej Lampe

3. Filip Mikuž

 

U11 – fantje

1. Urban Lampe

 

U13 – dekleta

1. Eva Terpin

 

U15 – fantje (brez točkovanja)

1. Tine Terpin

 

U15 – dekleta (brez točkovanja)

2. Hana Gnezda

tanja-zakelj-31-8-2020-4.jpg
tanja-zakelj-31-8-2020-2.jpg