Tanja Žakelj je ubranila naslov

Objavljeno: 6. 7. 2020 ob 7:48 | Spletno uredništvo

Državno prvenstvo kolesarjev v Črnem Vrhu nad Idrijo v nedeljo, 5. julija, ni postreglo z velikimi presenečenji. V najboljši ženski kategoriji je Tanja Žakelj ubranila mesto najboljše in naslov državne prvakinje.

tanja-zakelj-6-7-2020-2.jpg

vse foto: prijavim.se

Državnega prvenstva se je v različnih kategorijah udeležilo 194 tekmovalcev iz 23 klubov. Zmago v kategoriji ženske elite je suvereno in brez resne konkurence odnesla Tanja Žakelj, nekdanja tekmovalka črnovrškega kluba sedaj pa poklicna kolesarka pri Unior Devinci Factory Racing. Poznavalci razmer so več pričakovali od povratnice Blaže Pintarič, ki pa vendarle ni bila kos dvakratni evropski prvakinji in dvakratni olimpijki iz Ledin, ki je prvo zasledovalko pustila za sabo za krepke tri minute. "Na dirki sem pričakovala Blažo in sem se na to dobro pripravila. Progo sem naštudirala, poleg vsega sem tudi zelo motivirana, saj dirk ni, zato z veseljem zagrabim vse ponujene priložnosti. Res pa ne vem, kakšna je moja forma v primerjavi z drugimi, zato je bil štart nekoliko nesiguren. Presenetilo me je, da se je kmalu po štartu naredila razlika in zato sem jo izkoristila. Naprej sem šla s svojim tempom, ki je bil kontroliran, na spustih nisem delala napak in sem z vožnjo zelo zadovoljna," je po tekmi za spletni portal prijavim.se povedala Tanja Žakelj. Odlično se je odrezala tudi kadetinja Nuša Moroz, ki si je v svoji kategoriji prikolesarila naslov najboljše v državi.

Med fanti je v mladinski kategoriji odlično pripravljenost pokazal črnovrški favorit Jakob Klemenčič, ki je po štirih krogih in 53 minutah vožnje za minuto ugnal nevarnega Tea Pečnika z Raven na Koroškem. Med domačimi navijači je bilo veselo tudi po dirki kadetov, kjer je črnovrška kolesarska šola na čelu s trenerjem Matjažem Budinom pobrala vsa odličja. Prvak je resda postal Žan Pahor, ki se je pred odhodom v domžalsko Energijo dirkanja učil v MBK Črni Vrh, srebro in bron pa sta osvojila Jure Rus in Miha Smrdel.
Slovenski tekmovalci se bodo, po trenutno veljavnem koledarju zveze, spet pomerili na tekmi slovenskega pokala 23. avgusta v Kočevju in 6. septembra v Ajdovščini.

tanja-zakelj-6-7-2020.jpg
navednice-modre_edited.png

Progo sem naštudirala, poleg vsega sem tudi zelo motivirana, saj dirk ni, zato z veseljem zagrabim vse ponujene priložnosti.