Taja Primožič dvakratna državna prvakinja

Objavljeno: 11. februarja 2020 ob 7:43 / posodobljeno: 11. februarja 2020 ob 8:18

Med 7. in 9. februarjem je v organizaciji Plavalne zveze Slovenije in Plavalnega kluba Triglav Kranj na olimpijskem bazenu v Kranju potekalo državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice. Na tekmovanju je nastopilo 245 plavalcev iz 25 slovenskih klubov.

Avtor: spletno uredništvo

plavalci-11-2-2020-1.jpg

V napetih bojih v vodi in z odličnimi navijači na tribunah so mladi plavalci prikazali odlično formo in vrhunske rezultate. Trije mladi Cerkljani, Taja Primožič, Jonas Lapanje in Janž Magajne, so se več kot enakovredno borili z ostalimi plavalci.

Taja Primožič je postala prva Cerkljanka, ki se je okitila z naslovom državne prvakinje. Na najvišjo stopničko je stopila kar dvakrat, v disciplinah 50 in 100 metrov prosto, poleg tega pa osvojila še dve bronasti kolajni in stopničke na 200 in 400 metrov prosto. Jonas Lapanje se je trikrat povzpel na stopničke in sicer v njegovi priljubljeni prsni tehniki. Na 100 metrov prsno je osvojil drugo mesto, na 50 in 200 metrov prsno pa je bil tretji. Janž Magajne je v vseh odplavanih disciplinah dosegel osebne rekorde, a se žal vedno znova vrtel okrog šestega mesta. Žal je malo zmanjkalo, da bi se tudi sam povzpel na za vsakega plavalca tako želene stopničke.

V istem vikendu je PK Triglav Kranj pripravil tudi državno prvenstvo v plavanju za dečke in deklice. Skupno je nastopilo 221 plavalcev iz 26 slovenskih klubov. Cerkljani so imeli v kategoriji dečkov in deklic tri plavalke, Tjašo Močnik, Klaro Močnik in Janjo Lapanje, ki so si preko tekmovanj od septembra do februarja priplavale normo in s tem vstopnico na državno tekmovanje. V napetih dopoldanskih predtekmovanjih si je najboljša posameznica kluba Tjaša Močnik priplavala pet večernih finalov, Klara Močnik pa dva. Tjaša Močnik je poleg odličnih osebnih rekordov v finalu B osvojila še drugo mesto na 100 metrov prosto, tretje mesto na 100 in 200 metrov prsno, peto mesto na 50 metrov prosto in osmo mesto na 50 metrov prsno. Klara Močnik si je na 200 metrov prosto priplavala tretje mesto, na 400 metrov prosto pa šesto mesto.

»Koliko preplavanih kilometrov, narejenih zavesljajev, udarcev z nogami, obratov in skokov je bilo narejenih, vemo samo trenerji in plavalci. Vendar se je izplačalo. Smo majhni, a iz te majhnosti smo postali veliki. Kot je rekel naš bivši plavalec Aljoša, PK Cerkno je kot Slovenija; ni velik, ima pa veliko dobrih plavalcev. Še enkrat iskrene čestitke za odlične uvrstitve in rezultate,« pa je misli za medije po tekmovanju strnila plavalna trenerka Ana Hadalin.

navednice-modre.jpg

Koliko preplavanih kilometrov, narejenih zavesljajev, udarcev z nogami, obratov in skokov je bilo narejenih, vemo samo trenerji in plavalci. Vendar se je izplačalo. Smo majhni, a iz te majhnosti smo postali veliki.

Ana Hadalin, trenerka PK Cerkno

plavalci-11-2-2020-2.jpg