Taborniki čistili Spodnjo Idrijo

Objavljeno: četrtek, 1. 4. 2021 ob 11:57 | Spletno uredništvo

V petek, 26. marca, so se spodnjeidrijski taborniki po dolgem času spet zbrali v živo in v sklopu vseslovenske akcije 7 dni za okolje organizirali čistilno akcijo v Spodnji Idriji.

taborniki-1-4-2021.jpg

foto: Taša Pirih Willer

Razdeljeni v manjše skupine so se zbrali po različnih lokacijah, ki so si jih ogledali že prej in so se jim zdele najbolj onesnažene. Čistili so okolico osnovne šole, trim stezo, pešpot Pod gričem, parkirišče pri livarni in bregove reke Idrijce. Skupaj so zbrali 21 vreč embalaže, stekla, papirja in mešanih komunalnih odpadkov, ki so jih odvrgli v ustrezne smetnjake. Kljub trudu pa jim ni uspelo pobrati vseh odpadkov in že dan po akciji so na nekaterih mestih opazili nove.

»Nad takim ravnanjem posameznikov smo zelo razočarani, zato pozivamo vse krajane, da svoje odpadke odlagajo v za to namenjene smetnjake na ekoloških otokih oziroma jih do doma zadržijo v svojih žepih in nahrbtnikih, če smetnjakov ni v bližini. Ker vemo, da vseh kotičkov nismo uspeli očistiti, vas vabimo, da na naslednji sprehod s seboj vzamete vrečko za odpadke in skupaj z nami prispevate k boljšemu in lepšemu okolju,« so spodnjeidrijski taborniki zapisali v izjavi za javnost.

navednice-modre_edited.png

Nad takim ravnanjem posameznikov smo zelo razočarani, zato pozivamo vse krajane, da svoje odpadke odlagajo v za to namenjene smetnjake na ekoloških otokih oziroma jih do doma zadržijo v svojih žepih in nahrbtnikih, če smetnjakov ni v bližini.