Svetlikovi delnic niso prodali

Objavljeno: 24. 8. 2020 ob 7:59 | Spletno uredništvo

Časnik Delo je v petek, 21. avgusta, objavil uradno sporočilo borznoposredniške hiše Ilirika, v katerem javnost obvešča o izidu prevzemne ponudbe za odkup delnic družbe H&R d.d.. Družina Svetlik delnic ni prodala.

hidria-23-6-20.jpg

Prevzemno ponudbo je sprejelo šest delničarjev, ki so bili lastniki 7.955 delnic, kar predstavlja 0,9 odstotka vseh izdanih delnic. Prevzemniki bodo tako poslej lastniki 467.320 delnic, kar predstavlja 52,93 odstotka vseh delnic podjetja. V prvi izjavi po objavi rezultatov je Iztok Seljak za Primorske novice povedal, da so tak razplet prevzemne ponudbe tudi pričakovali. Ob razmerju, ko je družina Svetlik lastnica 40 odstotkov kapitala družbe, ko je skupni delež prevzemnikov (pred objavo prevzemne ponudbe) znašal 52 odstotkov, šest odstotkov pa je lastnih delnic, je prevzemna ponudba merila predvsem na dva odstotka delnic v rokah malih delničarjev.
»Ponudbo so sprejeli lastniki polovice teh delnic. Da bi svoje delnice prodali Svetlikovi, ni bilo ključno in se s tem nismo kdove kako ukvarjali. Naš večinski delež smo okrepili, pri vsem pa je najbolj pomembno, da smo po vseh lastniških nesoglasjih dosegli novo ravnovesje, ki bo družbi omogočilo zagon in nov razvoj.«

navednice-modre_edited.png

Ponudbo so sprejeli lastniki polovice teh delnic. Da bi svoje delnice prodali Svetlikovi, ni bilo ključno in se s tem nismo kdove kako ukvarjali. Naš večinski delež smo okrepili, pri vsem pa je najbolj pomembno, da smo po vseh lastniških nesoglasjih dosegli novo ravnovesje, ki bo družbi omogočilo zagon in nov razvoj.