STUDIO

Suzana Tratnik in norhavs na vrhu hriba

Objavljeno: petek, 9. 7. 2021 ob 8:29 | Spletno uredništvo

Suzana Tratnik je doma in mnogo širše znana pisateljica, prevajalka in socialna aktivistka. Njene kratke zgodbe in romani so prevedeni v več kot dvajset jezikov, sama pa prevaja romaneskna in strokovna dela iz angleščine.

suzana-tratnik-8-7-21-6.jpg
suzana-tratnik-8-7-21-7.jpg

V prozi Suzane Tratnik se prepletata dve osrednji temi: usode obrobnih eksistenc v sodobni urbani družbi in pogled na otroštvo v jugoslovanskih socialističnih 60-ih in 70-ih letih.

Suzana Tratnik je bila že dvakrat nominirana za kresnika, za roman Norhavs na vrhu hriba lansko leto.

Leta 2019 je pri Cankarjevi založbi izšel njen četrti roman Norhavs na vrhu hriba. Prebivalci idrijske regije bi njen izid lahko pospremili z dvignjeno obrvjo, češ, to je pripoved o idrijski psihiatrični bolnišnici in kraju pod njo. Če je to res, lahko izveste v pogovoru s pisateljico Suzano Tratnik, s katero se je v studiu Idrijskih novic pogovarjala Sonja Benčina

Poleg zanimivosti iz Norhavsa pa je gostja spregovorila tudi o svojem najnovejšem romanu, Pontonski most, iz katerega je prebrala odlomek.

VIDEO POSNETEK

suzana-tratnik-8-7-21-3.jpg
navednice-modre_edited.png

... tukaj v Privežicah nikomur ni mar svobode. Ta leži na cesti, pa se nihče ne skloni, da bi jo pobral, ker je imajo vsi polno kapo. Nikomur se ni obnesla. Ne vedo, kaj bi z njo.

AUDIO POSNETEK

Suzana Tratnikpisateljica
00:00 / 15:57