Stiskalnica padla na delavca

Objavljeno: 17. januarja 2020 ob 14:38 / posodobljeno: 17. januarja 2020 ob 15:12

Avtor: spletno uredništvo

V četrtek, 16. januarja, se je nekaj po 8. uri v eni od tovarn zgodila delovna nesreča. Posredovali so gasilci in reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije.

resilec-17-1-2020.jpeg

fotografija je simbolična

Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, se je poškodoval 46-letni delavec. Na kraju dogodka so policisti Policijske postaje Idrija ugotovili, da je do delovne nezgode prišlo okoli 8. ure in 35 minut v skladišču, kjer se je na delavca prevrnila stiskalnica in ga poškodovala. Stroj se je prevrnil ravno v trenutku, ko je mimo njega šel delavec. Na kraju so poškodovanemu delavcu, ki je utrpel poškodbo na levi nogi, prvo pomoč nudili sodelavci v podjetju, nato pa so ga oskrbeli še reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz ZD Idrija. Ti so ga s kraja nesreče z reševalnim vozilom takoj odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.
Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Spodnja Idrija. O nezgodi so policisti poleg preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in Državnega tožilstva v Novi Gorici obvestili tudi pristojno inšpekcijsko službo.