Štiri prijave za direktorja knjižnice?

Idrija, 20. novembra 2019

uredništvo

Iskanje novega direktorja Mestne knjižnice in čitalnice Idrija se je prevesilo v sklepno fazo. Za prosto mesto naj bi se potegovali štirje kandidati.

Po neuspelem prvem javnem razpisu, na katerega svet knjižnice ni dobil niti ene prijave, so razpis ponovili. Po neuradnih podatkih naj bi v razpisanem roku prijavo oddali štirje kandidati, ki kandidirajo za naslednika Milanke Trušnovec. Ta je kategorično zavrnila možnost, da bi s svojim delom na tem delovnem mestu nadaljevala. Pomagala niso niti dobronamerna prigovarjanja s strani občine in številnih uporabnikov programov knjižnice, ki si tudi v prihodnje želijo ohranitev dosežene ravni delovanja tega javnega zavoda.

Kot je potrdila predsednica sveta zavoda, upokojena učiteljica Lidija Kleindienst, bodo s postopki izbiranja novega direktorja nadaljevali prihodnji torek zvečer, ko je sklicana seja sveta zavoda. Še pred tem pa bo komisija za izbiranje kandidatov danes dopoldne odprla kuverte s prijavami, preverila vloge z vidika formalnega izpolnjevanja razpisanih pogojev in s kandidati, katerih vloge bodo popolne, opravila tudi razgovore.

foto: Tea Hvala