Štiri prijave za direktorja knjižnice?

Idrija, 20. novembra 2019

uredništvo

Iskanje novega direktorja Mestne knjižnice in čitalnice Idrija se je prevesilo v sklepno fazo. Za prosto mesto naj bi se potegovali štirje kandidati.

milanka-trusnovec-4-4-018.jpg

Po neuspelem prvem javnem razpisu, na katerega svet knjižnice ni dobil niti ene prijave, so razpis ponovili. Po neuradnih podatkih naj bi v razpisanem roku prijavo oddali štirje kandidati, ki kandidirajo za naslednika Milanke Trušnovec. Ta je kategorično zavrnila možnost, da bi s svojim delom na tem delovnem mestu nadaljevala. Pomagala niso niti dobronamerna prigovarjanja s strani občine in številnih uporabnikov programov knjižnice, ki si tudi v prihodnje želijo ohranitev dosežene ravni delovanja tega javnega zavoda.

Kot je potrdila predsednica sveta zavoda, upokojena učiteljica Lidija Kleindienst, bodo s postopki izbiranja novega direktorja nadaljevali prihodnji torek zvečer, ko je sklicana seja sveta zavoda. Še pred tem pa bo komisija za izbiranje kandidatov danes dopoldne odprla kuverte s prijavami, preverila vloge z vidika formalnega izpolnjevanja razpisanih pogojev in s kandidati, katerih vloge bodo popolne, opravila tudi razgovore.

knjiznica-15-11-019.jpg

foto: Tea Hvala