Marjan Batagelj je spomladi na Jezerskem odprl prenovljen hotel Vila Planinka. V ta butični hotel s 23 sobami je doslej vložil 3,6 milijona evrov, je povedal ob njegovem odprtju. Kako mu gre? »Bolje, kot smo pričakovali,« je še povedal Batagelj včeraj na tiskovni konferenci v Cerknem.

»Kdo bi rekel, da sem nor, a sam verjamem, da je prihodnost Cerknega v turizmu in to zaradi njegove odmaknjenosti, zaradi tukajšnjih term in smučarskega centra. V prihodnjih petih letih bomo v prenovo Hotela Cerkno vložili sedem milijonov evrov.«

Marjan Batagelj, direktor družbe Postojnska jama d.d.

Foto: Damijan Bogataj

Spomladi začnejo s prenovo hotela v Cerknem

CERKNO, 9. oktobra – V prenovo hotela v Cerknem bodo lastniki vložili 7 milijonov evrov, brez da bi se za izvedbo prenove zadolžili pri bankah. Marjan Batagelj je napovedal, da bodo prodali 12 stanovanj, več zemljišč in počitniške apartmaje na slovenski obali.

Postojnska jama je v zadnjih dveh letih v nakup družbe Certa holding oziroma Certe vložila 13 milijonov evrov. S prenovo hotela naj bi začeli spomladi 2020, do avgusta bodo prenovili recepcijo, lobi, jedilnico ter 26 sob z infrastrukturo v depandansi, ki so danes opremljene s pogradi. Ta naložba je ocenjena na dva milijona evrov. V naslednjih štirih, petih letih pa bodo hotel obnovili v celoti, pri čemer bo le-ta ves čas obratoval.

»Želimo, da bi bil hotel središče družbenega dogajanja v Cerknem, saj imamo tu največjo dvorano.«

Marjan Batagelj, direktor družbe Postojnska jama d.d.

Po prenovi, ki bo potekala v več etapah, bo hotel imel štiri zvezdice, namenjen bo tako družinam kot tudi poslovnim gostom. Ti naj bi zaradi uspešnih podjetij v Idriji, Spodnji Idriji in Cerknem pogosto povpraševali po primerni nastanitvi.