Marjan Batagelj je spomladi na Jezerskem odprl prenovljen hotel Vila Planinka. V ta butični hotel s 23 sobami je doslej vložil 3,6 milijona evrov, je povedal ob njegovem odprtju. Kako mu gre? »Bolje, kot smo pričakovali,« je še povedal Batagelj včeraj na tiskovni konferenci v Cerknem.

»Kdo bi rekel, da sem nor, a sam verjamem, da je prihodnost Cerknega v turizmu in to zaradi njegove odmaknjenosti, zaradi tukajšnjih term in smučarskega centra. V prihodnjih petih letih bomo v prenovo Hotela Cerkno vložili sedem milijonov evrov.«

Marjan Batagelj, direktor družbe Postojnska jama d.d.

Foto: Damijan Bogataj

Spomladi začnejo s prenovo hotela v Cerknem

CERKNO, 9. oktobra – V prenovo hotela v Cerknem bodo lastniki vložili 7 milijonov evrov, brez da bi se za izvedbo prenove zadolžili pri bankah. Marjan Batagelj je napovedal, da bodo prodali 12 stanovanj, več zemljišč in počitniške apartmaje na slovenski obali.

marjan-batagelj-9-10-019.JPG

Postojnska jama je v zadnjih dveh letih v nakup družbe Certa holding oziroma Certe vložila 13 milijonov evrov. S prenovo hotela naj bi začeli spomladi 2020, do avgusta bodo prenovili recepcijo, lobi, jedilnico ter 26 sob z infrastrukturo v depandansi, ki so danes opremljene s pogradi. Ta naložba je ocenjena na dva milijona evrov. V naslednjih štirih, petih letih pa bodo hotel obnovili v celoti, pri čemer bo le-ta ves čas obratoval.

»Želimo, da bi bil hotel središče družbenega dogajanja v Cerknem, saj imamo tu največjo dvorano.«

Marjan Batagelj, direktor družbe Postojnska jama d.d.

Po prenovi, ki bo potekala v več etapah, bo hotel imel štiri zvezdice, namenjen bo tako družinam kot tudi poslovnim gostom. Ti naj bi zaradi uspešnih podjetij v Idriji, Spodnji Idriji in Cerknem pogosto povpraševali po primerni nastanitvi.