Sopotniki se vračajo

Objavljeno: 15. 5. 2020 ob 8:31 / zadnji poseg: 15. 5. 2020 ob 21:29 - Avtor: Damijan Bogataj

S preventivnimi ukrepi vlade v boju proti epidemiji koronavirusa je v marcu svoje delo prekinil tudi program Sopotniki. Prihodnji teden spet prevozi v omejenem obsegu.

sopotniki.jpg

Kot je potrdila Tina Benčina, ki v Idriji koordinira delovanje projekta Sopotniki, bodo prevozi spet stekli v ponedeljek, 18. maja. Že od ponedeljka, 11. maja, pa zbirajo rezervacije na telefonski številki 051 299 555. V ponedeljek bodo začeli z omejenim izvajanjem brezplačnih prevozov za starejše pod posebnimi pogoji, skladnimi s smernicami, ki jih priporočajo NIJZ in strokovna sodelavka s področja zdravstva, ki pozna delovni proces v organizaciji.
Prioritetno bodo izvajali prevoze k zdravnikom na zdravniške preglede v lokalnem okolju. Prevozi v trgovine bodo omejeni in izvedeni pod posebnimi pogoji. V zavodu so že, in še bodo, poskrbeli za izobraževanja vsega vključenega kadra - tako zaposlenih kot tudi prostovoljcev. V začetnem obdobju ponovne vzpostavitve bodo Sopotniki vozili ob ponedeljkih, sredah in petkih med 7. in 12. uro. Vozili bodo po največ tri uporabnike dnevno, posamično, kar pomeni, da bo v vozilu največ en uporabnik.