Sopotniki prekinili prevoze

Objavljeno: ponedeljek, 9. 3. 2020 ob 14:44 / posodobljeno: ponedeljek, 9. 3. 2020 ob 15:14

Iz zavoda Sopotniki so sporočili, da iz previdnostnih razlogov storitev brezplačnih prevozov od jutri naprej prekinjajo. To velja tudi za izpostavo v Idriji.

Avtor: spletno uredništvo

sopotniki.jpg

Odločitev za prekinitev delovanja sistema Sopotniki so sprejeli po tehtnem premisleku. V obsežnem sporočilu ugotavljajo, da želijo zaščiti uporabnike - starostnike, ki predstavljajo najbolj rizično skupino v primeru okužbe. Ob tem želijo zaščititi tudi voznike - prostovoljce, ki bodo v času širjenja virusa zelo izpostavljeni.

Kot je znano, je Ministrstvo za zdravje do nadaljnjega že uvedlo popolno prepoved obiskov domov za starejše in sprejelo Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih. Glede na to, da se dnevno v vozilih, s katerimi izvajajo prevoze starostnikov, izmenjuje veliko število oseb in da velik del prevozov opravijo k storitvam zdravstvene oskrbe in k storitvam, kjer je večji pretok ljudi, je začasna prekinitev storitev utemeljena.

»V času neizvajanja storitve bodo koordinatorji enot vse uporabnike, ki so rezervirali prevoz, o tem obvestili in poiskali možnosti za prestavitev termina. Do nadaljnjega bodo tudi vse uporabnike, ki bodo želeli rezervirati prevoz po 13. marcu, naknadno še obvestili, ali bo storitev prevoza mogoče varno opraviti,« je v sporočilu za javnost zapisal direktor zavoda Sopotniki Marko Zevnik.

V petek, 13. marca, bodo glede na aktualna priporočila pristojnih služb sprejeli odločitev glede izvajanja storitve za naprej. Zavod Sopotnik izvaja prevoze za starejše v 13 enotah po vsej Sloveniji. Po izjavi Tine Lisac iz Idrijsko cerkljanske razvojne agencije, ki bdi nad delovanjem Mestne dnevne sobe Pr’ Golitu, zaenkrat delovanje tega programa ne bo okrnjeno.