Šolarji se učijo solidarnosti 

Objavljeno: 22. 5. 2020 ob 7:22 - Avtor: spletno uredništvo

V letošnjem tednu Rdečega križa, ki je tako kot vsako leto tudi letos potekal od 8. do 15. maja, so k sodelovanju povabili osnovnošolce. Ti so preko pouka na daljavo sodelovali v delavnici na temo prve pomoči in solidarnosti. S tem so organizatorji sodelovanja v tem tednu želeli posebej poudariti pomen dobrih del in skrbi drug za drugega.

rk-22-5-2020.jpg

Učno gradivo so pripravili na Območnem združenju Rdečega križa v Ljubljani, saj zaradi epidemije letos teh vsebin niso mogli izvesti neposredno po šolah. Tako je učiteljica Klavdija Bajc Pavšič iz Osnovne šole Idrija pripravila naravoslovni dan na daljavo na temo prve pomoči za peti razred. Učenci so med izbranimi aktivnostmi največkrat izbrali module: Kdaj kličemo in kdaj ne kličemo 112, Nesreče doma in Temeljni postopki oživljanja. Naravoslovni dan jim je bil všeč. Povedali so, da so se veliko naučili in da bodo znanje lahko uporabili tudi v praksi. Je pa kar nekaj učencev napisalo, da bi raje imeli naravoslovni dan ob Cerkniškem jezeru, tako kot je bilo načrtovano še pred epidemijo virusa.
Na Osnovni šoli Spodnja Idrija so učenci 1.a razreda učiteljice Tanje Čuk izpeljali pouk na daljavo na temo solidarnosti in na Rdečem križu so prejeli veliko dobrih misli in risbic. Učenec Tomaž je simpatično narisal in opisal, kako gojijo solidarnost v njegovi vasi.