Šolarja odpeljal helikopter

Objavljeno: 4. 12. 2019 ob 8:50 / Posodobljeno: 4. 12. 2019 ob 9:40

Avtor: Damijan Bogataj

Včeraj dopoldne se je med glavnim odmorom nekaj po 10. uri v Osnovni šoli Cerkno zgodila nesreča. Hudo poškodovanega otroka so s helikopterjem odpeljali na urgenco UKC v Ljubljano.

Kot so nam potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je do nesreče prišlo na stopnišču osnovne šole v Cerknem. Tam je eden od učencev plezal po zunanji strani ograje na stopnicah, izgubil ravnotežje in omahnil. Padel je na trda tla hodnika in obležal. Na pomoč so mu takoj priskočili štirje učitelji in počakali na reševalno ekipo nujne medicinske pomoči iz Idrije. Reševalci so na kraju nesreče ugotovili, da ima otrok poškodovano glavo in roko ter klasificirali nesrečo z oznako »nesreča s hudimi poškodbami«. Reševalci so v akcijo vključili tudi vojaški helikopter z ekipo nujne pomoči. Ti so od idrijskih reševalcev v oskrbo prevzeli poškodovanega otroka in ga takoj prepeljali na urgenco UKC v Ljubljano.
Policisti so si ogledali kraj nesreče, opravili razgovore z vodstvom šole ter očividci in primer zaključili z ugotovitvijo, da je tuja krivda za nesrečo izključena.
Ravnatelj Mitja Dežela je ob tem za Idrijske novice povedal: »Ugotavljam, da so ob nesreči vsi odgovorni ukrepali hitro, preudarno in v dobro ponesrečenega otroka. Posebna pohvala reševalcem in ekipi helikopterja za izredno hitro ukrepanje. S starši otroka in vsemi šolarji delimo skrb za zdravje ponesrečenca z željo po hitrem okrevanju.«

os-cerkno-4-12-019.jpg

Ugotavljam, da so ob nesreči vsi odgovorni ukrepali hitro, preudarno in v dobro ponesrečenega otroka. Posebna pohvala reševalcem in ekipi helikopterja za izredno hitro ukrepanje. S starši otroka in vsemi šolarji delimo skrb za zdravje ponesrečenca z željo po hitrem okrevanju.

Mitja Dežela

ravnatelj OŠ Cerkno

Reševalni helikopter je pristal na običajnem mestu med novo Eto in športnim parkom. Kljub temu, da na tem območju v zadnjih mesecih potekajo pospešena gradbena dela pri zidanju obrežnih zidov Cerknice, je omogočeno neovirano pristajanje reševalnih helikopterjev. Kako bo v prihodnje, pa še ni povsem jasno. Na zadnjem zasedanju sveta občine so svetniki opozorili občinsko upravo, da naj pospeši postopke za določitev ter ureditev novega pristajališča, saj bo že pomladi zaradi gradnje trgovine Spar onemogočeno pristajanje helikopterjev na sedanji lokaciji.