Smučarji tekmovali na Mokri Gori

Objavljeno: četrtek, 27. 2. 2020 ob 12:59

V soboto, 22. februarja, so se smučarji Smučarskega kluba Javornik v organizaciji notranjsko-primorske regije udeležili mednarodne FIS tekme »Srbski otroški pokal Mokra Gora 2020«. Slovenijo je notranjska regija zastopala s trinajstimi tekmovalci, med katerimi je bilo pet tekmovalcev iz Smučarskega kluba Javornik. Tekmovali so smučarji iz dvanajstih držav z vsega sveta: Srbija, BIH, Slovenija, Hrvaška, Makedonija, Slovaška, Argentina, Hong Kong, Turčija, Črna Gora in Romunija.

Avtor: Albert Kavčič

smucarji-27-2-2020-6.jpg

Ekipa Smučarskega kluba Javornik

Po ogledu terena smo se trenerji in organizatorji odločili, da zaradi pomanjkanja snega oba dneva izpeljemo slalom v kategorijah U14 in U16. Na ponedeljkovi tekmi smo dosegli kar nekaj odličnih rezultatov. Na startu je bilo nekaj treme, ki pa je tudi pripomogla k dobrim rezultatom, malo pa sta nam nagajala še rahel dež in veter. Kljub temu smo po kategorijah dosegli sledeče rezultate: U14 Ž: Živa Hrovatin (JAV) 4. mesto, Karolina Grmovšek (JAV) 10. mesto; U14 M: Bor Kavčič (JAV) 3. mesto, Nik Poljanec (GOR) 6. mesto, Gal Hvalič (GOR) 15. mesto; U16 Ž: Manja Leban (IDR) 8. mesto, Julija Rupnik (JAV) 9. mesto, Nika Špacapan (GOR) 10. mesto, Manca Hvala (MAT) 12. mesto; U16 M: Rok Lavrenčič (MAT) 5. mesto, Aleks Kavčič (JAV) 14. mesto.

smucarji-27-2-2020-4.jpg

Bor Kavčič (SK Javornik) na tretjem mestu

smucarji-27-2-2020-2.jpg

Skupinska fotografija vseh tekmovalcev iz 12 držav

Tekmovalec na startu

Drugi tekmovalni dan se je obetalo lepo vreme in zopet odlična tekma, na katero smo komaj čakali. V noči pred tekmo je na smučišču zgorela transformatorska postaja, tako da ni bilo elektrike. Ker pa je bila proga že postavljena, smo na sestanku trenerjev sklenili, da izvedemo prvi tek v slogu »Križajevih« časov – se pravi smuči na ramena ter ogled proge peš od cilja do starta. Ko so tekmovalci prispeli na start, smo pričeli s tekmo v lepem, sončno-pomladanskem vremenu. Organizator je progo odlično pripravil, tako da na sami progi ni bilo težav kljub temperaturi okoli 13 stopinj Celzija.

Po končanem prvem teku smo trenerji v sodelovanju z organizatorjem in tehničnim delegatom Janezom Deklevo (SLO) sprejeli sklep, da je tekma končana, saj elektrike še vedno ni bilo. Naša regija je tako po kategorijah dosegla naslednje rezultate: U14 Ž: Živa Hrovatin (JAV) 7. mesto, Karolina Grmovšek (JAV) 13. mesto; U14 M: Bor Kavčič (JAV) 3. mesto, Gal Hvalič (GOR) 3. mesto, Nik Poljanec (GOR) 5. mesto; U16 Ž: Julija Rupnik (JAV) 6. mesto, Manja Leban (IDR) 8. mesto, Manca Hvala (MAT) 7. mesto, Nika Špacapan (GOR) 11. mesto; U16 M: Anžej Arčon (POS) 3. mesto, Daniel Šmid (KAN) 5. mesto, Rok Lavrenčič (MAT) 7. mesto, Aleks Kavčič (JAV) 8. mesto.

Ekipno smo predstavniki Slovenije osvojili drugo mesto med vsemi enajstimi državami. Po podelitvi smo se še fotografirali in se odpravili na 10-urno pot proti domu. Seveda smo se vmes ustavili še na odličnih čevapčičih z žara.

Na tekmi sem imel dva cilja in oba sta bila dosežena. Prvi – da se varno in brez poškodb vrnemo domov ter drugi – dosežek odličnih rezultatov. Za vse to in ostale lepe trenutke se zahvaljujem odlični ekipi: trenerjema Borutu Furlanu in Mihi Kobalu, serviserju Franku Rupniku ter otrokom, ki so bili fantastična ekipa. Res mi je bilo v veselje sodelovati z njimi.

Del tekmovalcev NPR regije