Smetano v Zagrebu pobrali Idrijčani

Objavljeno: 28. januarja 2020 ob 7:26

V petek in soboto so na zagrebškem Sljemenu potekale štiri tekme za svetovni pokal FIS Masters Cup, od tega dve nočni, na katerih sta člana Smučarskega kluba Idrija, Boštjan Brus in Samuel Borovinšek, prismučala skupno kar osem medalj, od tega sta si razdelila šest zlatih in dve bronasti.

Avtor: spletno uredništvo

borovinsek-zagreb---27-1-020.jpg

Na petkovem superveleslalomu na »zelenem spustu« je Samuel Borovinšek zmagal v kategoriji A5 s skupno drugim absolutnim časom dneva, Boštjan Brus je bil tretji v kategoriji A4, Mirko Istenič šesti v kategoriji B7 in Borut Mikuž deveti v kategoriji A5.

Na petkovem nočnem slalomu je Boštjan Brus zmagal v kategoriji A4, Samuel Borovinšek je bil tretji v kategoriji A5 in Borut Mikuž v isti kategoriji šesti.

Na sobotnem veleslalomu na »crvenem spustu« sta v kategoriji A4 in A5 zmagala Boštjan Brus in Samuel Borovinšek, Mirko Istenič je bil v svoji kategoriji peti, Borut Mikuž pa sedmi.

Sledil je še nočni slalom, ki je skupaj z superveleslalomom štel za alpsko kombinacijo. In tudi na zadnji tekmi sta v svojih kategorijah zmagala tako Boštjan Brus kot Samuel Borovinšek, Mirko Istenič je bil šesti, Borut Mikuž pa sedmi. Napornemu, a več kot uspešnemu Zagrebu sledijo že ta vikend štiri tekme v francoskem Chatelu.

borovinsek-zagreb-2--27-1-020.jpg