Si res pravi Sloven'c, če nisi šel na Triglav?

Objavljeno: petek, 28. 2. 2020 ob 11:27

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.

Avtor: spletno uredništvo

Matej+Pušnik-0877.jpg

Kaj pa danes? Top Instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2.864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica Jerković in Aleš Novak, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, tv voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo: Si res pravi Sloven'c, če nisi šel na Triglav?

Rudniška dvorana Idrija

8. marec ob 19. uri

 

Vstopnice v predprodaji na Eventim prodajnih mestih (Petrol, pošte, ...).

Cena vstopnice v predprodaji 15 €,

na dan dogodka 17 €.

Predstava Slovenec in pol, dvoglava triglavska komedija, je avtorski projekt igralcev Perice Jerkovića, Aleša Novaka in režiserja Uroša Kuzmana.

Dolžina predstave: 1h 20min

Matej+Pušnik-1230.jpg
Matej+Pušnik-0717.jpg

Perica Jerković

je eden najizkušenejših stand up komikov pri nas. V več kot 15 letih delovanja je zabeležil okrog 2.000 nastopov v Sloveniji in tujini. Je reden gost vseh večjih festivalov stand up komedije v tem delu Evrope. Izvedel je vrsto delavnic stand up komedije in posnel dokumentarni film Leto, ki prikazuje leto dni v življenju stand up komika. Največjo prepoznavnost je dosegel s celovečerno stand up komedijo Rojen v Jugi, svoj drugi solo šov je poimenoval Zgodovina selfi butla. Nastopil je na ’roastih’ Vida Valiča in Lada Bizovičarja, kmalu pa se je na žaru znašel tudi sam. Z Gašperjem Bergantom in Boštjanom Gorencem – Pižamo je smeh izvabljal v komediji Brade.

 

Aleš Novak

je scenarist, igralec in producent. Po izobrazbi je kemijski inženir. Sodeloval je v skeč oddaji Skečoholiki in v oddaji Štartaj, Slovenija! Nastopa tudi na stand up odrih širom Slovenije in čez mejo.

 

Uroš Kuzman

je zaposlen kot asistent na Fakulteti za matematiko in fiziko. Na stand up odre je prvič stopil leta 2010 kot učenec Akademije Panč, danes pa ima za seboj več kot 200 nastopov. Lasti nagradi »Stand up komik leta 2012« in »Nagrada publike na Festivalu Lent«. Kot doktor matematike velja za najbolj izobraženega komika v Sloveniji in se kot tak loteva tudi tem, ki jih redkeje slišimo v tej zvrsti. Bil je pisec šal za oddajo »Na žaru z Ladom Bizovičarjem«, kjer je ’popekel’ Jana Plestenjaka in Boruta Pahorja.

navednice-modre.jpg

Si res pravi Sloven'c, če nisi šel na Triglav?