Slovan tokrat boljši od Hidrie

Idrija, 26. novembra 2019

Klemen Pavrič

Članska košarkarska ekipa Hidrie je bila na zadnjih dveh gostovanjih polovično uspešna. V Pivki je bilo vprašanje o zmagovalcu razrešeno že v prvih dvajsetih minutah, ki jih je četa trenerja Kolmana dobila za sedemnajst točk. Drugi polčas je bil le še gola formalnost, idrijski košarkarji pa so ga odigrali zbrano in tekmo mirno pripeljali do zaključka ter četrte zaporedne zmage (46:68).

kosarka-26-11-019-1.jpg
a1-22-11-2019.gif

foto: Facebook arhiv KK Hidria

Naslednja postaja je bila na Kodeljevem pri Slovanu, ki se je pred srečanjem 6. kroga prvenstva skupaj z Idrijčani nahajal na drugem mestu s štirimi zmagami in enim porazom, saj sta obe moštvi doma izgubili z vodilno Novo Gorico. Derbi je v dvorani spremljalo veliko idrijskih navijačev, podpora s tribun pa na koncu ni bila dovolj za peto zmago v nizu. Prvi polčas je bil dokaj izenačen, večino časa pa so bili v vodstvu Idrijčani. Slovan je tik pred koncem prvega dela prešel v vodstvo, do konca tretje četrtine pa je razliko povišal na 8 točk. Pet minut do konca so gostitelji po zadeti trojki prvič povedli z dvomestno razliko in prednosti niso več spustili z rok (77:61). Idrijske košarkarje, ki so po porazu v Ljubljani zdrsnili na tretje mesto, sedaj čakata dve domači tekmi. Že ta konec tedna v Modri dvorani gostuje četrto uvrščena Plama Pur iz Ilirske Bistrice, prvo soboto v decembru pa se s povratno tekmo proti Cerknici začne drugi del tekmovanja.

kosarka-26-11-019.jpg

foto: Facebook arhiv KK Hidria

Kadeti so se prejšnji konec tedna mudili v Portorožu in domačinom nudili soliden odpor, na koncu pa so vseeno morali domačim igralcem čestitati za zmago (69:60). V igri za zmago so bili tudi pionirji U15, ki so bili bitko z močno ekipo Sixt Primorsko A, a je vodilna primorska ekipa znala izkoristiti svoje kvalitete in iz Idrije oditi z novim parom točk.