Slovan je bil boljši

Objavljeno: 3. februarja 2020 ob 14:50 / posodobljeno: 3. februarja 2020 ob 15:15

Sobotni obračun med člansko ekipo KK Hidria ter Slovanom je predstavljal košarkarski športni dogodek, ki mu v Idriji že dolgo nismo bili priča. Gledalci so svoja mesta v dvorani zasedli že pol ure pred začetkom tekme in pogled na nabito polne tribune je malce spominjal na prizore iz prvoligaškega obdobja petindvajset let nazaj.

Avtor: Klemen Pavrič

kk-hidria-3-2-2020.jpg

foto: Robert Zabukovec

Med tekmo so potekale raznovrstne nagradne igre, za dodatno popestritev pa so poskrbeli člani idrijskega godbenega društva ter plesalke plesnega kluba. Za piko na i je manjkala le še domača zmaga in uvrstitev v dodatne kvalifikacije, a Slovan je bil na tekmi leta v Modri dvorani enostavno boljši nasprotnik.

Pričetek srečanja je bil zaradi zamenjave okvarjenega obroča zamaknjen za slabe pol ure, okrog pol osmih pa sta obe ekipi končno stopili na parket. Kodeljevčani so, razen uvodnih minut, hitro zagospodarili na igrišču ter dali jasno vedeti, da jih, ob vseh okrepitvah, ki so jih v zadnjih tednih zvabili v svoje vrste, v Idriji zanima le zmaga in osvojitev drugega mesta v skupini. Bili so izjemno uspešni in raznoliki v napadu, znali pa so kaznovati vsako napako domače peterke. Prvi polčas so dobili z devetnajstimi točkami prednosti (32:51) in derbi kroga v svojo korist praktično odločili že do odmora. Drugi del je bil rezultatsko mnogo bolj izenačen, a izkušeni gostje so idrijske košarkarje vseskozi držali na varni razdalji in niso dopustili morebitnega preobrata.

Idrijčane v četrtek čaka zadnja tekma rednega dela v Ilirski Bistrici, nato pa sledijo še dodatne tekme za razigravanje.

 

KK HIDRIA:KK SLOVAN - 61:83

(11:24, 21:27, 14:14, 15:18)

 

Kadetska ekipa zaradi bolezni ni odpotovala v Novo Gorico, zaradi odsotnosti večine igralcev Cerknice pa je bila odpovedana tudi tekma selekcije U15. Odlični predstavi so v nedeljo na turnirju v Logatcu prikazali najmlajši pionirji 11, ki so v prvi tekmi porazili domačine, v drugem obračunu pa so bili boljši od Nove Gorice.