Skupaj za boljši svet

Cerkno, 12. novembra 2019

uredništvo

Cerkljanski gostinci bodo letos finančna sredstva, namenjena nakupu poslovnih daril njihovim gostom, podarili v dobrodelne namene. Vsako leto so v prednovoletnem času poskrbeli, da so goste obdarili ter jim tako izkazali spoštovanje. Spoštovanje do gostov ostaja enako, le da bodo letos skupaj z njimi dobrodelni. Z donacijo bodo v letošnjem letu podprli Društvo Sožitje, ki deluje v Idrijsko-cerkljanski regiji.

drustvo-sozitje-13-11-019.jpg

Društvo Sožitje Idrija - Cerkno je društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju

S poslovnimi darili običajno ustvarjamo dodatno količino odpadkov in obremenjujemo naš planet, z donacijo pa poklonimo priložnost tistim, ki sanjajo o majhnih, a za njihov razvoj tako pomembnih in hkrati nedosegljivih stvareh. Da bodo lahko Društvo Sožitje presenetili z donacijo, se gostinci zahvaljujejo tudi svojim gostom, ki bodo posredno pomagali pri kakovostnejšemu življenju v lokalnem okolju.

Društvo Sožitje Idrija - Cerkno je društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju. Društvo je samostojna, nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna organizacija s socialno-človekoljubnimi cilji in organizacija za napredek skupne in posamične skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in člane njihovih družin.

Cerkljanski gostinci pa s svojo dobrodelno potezo želijo spodbuditi tudi ostala podjetja in posameznike, da se tudi v njih prebudi želja po dobrodelnosti, saj je doniranje za razvoj družbe zelo pomembno. Redki občutki v življenju lahko preglasijo te, ki preplavijo človeka, ko naredi nekaj dobrega.

Z namenom dobrodelnosti so se povezali Bar Pr' Gabrijelu, Bar Pr' Albinc, Bar Pasice, Sabina bar, Antonio bar, Okrepčevalnica Pr' Jušku, Okrepčevalnica Pr' Padkejc, Okrepčevalnica Kurnk, Gostilna in pizzerija Pr' Štruklu in Gostišče Gačnk.

gabrijel-13-11-019.jpg

Cerkljanski gostinci s svojo dobrodelno potezo želijo spodbuditi tudi ostala podjetja in posameznike

foto: PGD IDRIJA