SILVO KOVAČ ŠESTI

IDRIJA, 19. septembra – Na šahovskem turnirju v Tolminu je slavil velemojster Jure Škoberne pred velemojstrico Ano Srebrnič. V močni konkurenci je Silvo Kovač iz Idrije končal na solidnem šestem mestu.

sah.jpg

Prvi Puntarski šahovski turnir je potekal v okviru letošnjega pokala Poljanske doline Minervo v Hotelu Dvorec v Tolminu. Turnirja v hitropoteznem šahu se je udeležilo 34 šahistov in šahistk iz 15 slovenskih društev in klubov. Med udeleženci sta bili tudi slovenski šahovski velemojstrici Ana Srebrnič in Darja Kapš ter domači velemojster Jure Škoberne, ki tokrat ni imel konkurence in je prepričljivo zmagal vseh devet partij. Na drugem mestu je končala Ana Srebrnič s 7 točkami, na tretjem mestu pa Gregor Podgornik s 6,5 točkami. Sledijo: Darja Kapš, Katarina Mazzini, Silvo Kovač, Renato Škoberne in Boris Kogoj, vsi po 6 točk.
Poleg denarnih nagrad za najboljše so organizatorji nagradili tudi najboljše mlade šahiste in veterane ter tako v zadovoljstvo vseh udeležencev sklenili uspešno šahovsko prireditev v Tolminu, ki naj bi postala tradicionalna.
Kot v jutrišnji izdaji poročajo Idrijske novice, bo naslednji, že šesti, turnir za pokal Poljanske doline, ki se ga udeležuje več kot 80 šahistov in šahistk iz 20 slovenskih šahovskih društev in klubov, konec oktobra v Železnikih.