Silvo Kovač je »zaslužni mojster«

Objavljeno: 23. 6. 2020 ob 9:14 | Spletno uredništvo

V soboto, 20. junija, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 45. redni letni občni zbor Šahovske zveze Slovenije. Izjemno priznanje prejel Silvo Kovač.

silvo kovac-22-6-20.jpg

Delegati so obravnavali delovanje zveze in dosežene rezultate slovenskih šahistov in šahistk v preteklem letu, sprejeli letošnji program in finančni načrt ter spremembe statuta Šahovske zveze Slovenije. Tako kot vsako leto so bila podeljena priznanja zaslužnim tekmovalcem, organizatorjem in promotorjem. Med društvi je bronasto plaketo ob 75-letnici delovanja prejelo Šahovsko društvo Posočje iz Tolmina. Posebno čast pa so zborovalci izkazali Idrijčanu Silvu Kovaču, članu Šahovskega kluba Kolektor Idrija. Šahovska zveza Slovenije, ki jo vodi predsednik Milan Brglez, mu je podelila naziv "Zaslužni mojster".

Šahovska zveza se zelo redko odloča za podelitev tega naziva in tako je Silvo Kovač šele drugi v zgodovini slovenskega šaha, ki je ta naziv prejel. Pri iskanju soglasja pa predlagatelji niso imeli težav, saj je Silvo Kovač že 60 let dejaven na področju šaha. Kot mentor, vzgojitelj, publicist ter organizator domačih in mednarodnih srečanj ter turnirjev, je za šahovsko igro navdušil številne generacije ljubiteljev te igre. Ima izjemno šahovsko znanje in tudi naziv Mojstrski kandidat.

»Prejeti tako priznanje od šahovskih kolegov mi pomeni posebno potrditev mojega dolgoletnega prostovoljnega dela na področju šaha. Vesel sem, ko vidim napredek mladih šahistov, ki bodo znali tudi v Idriji, kjer se je rodil eden najboljših naših šahistov Vasja Pirc, ohraniti tradicijo igranja te igre tudi v prihodnje,« je v izjavi za Idrijske novice po prevzemu naziva »zaslužni mojster« povedal Silvo Kovač iz Idrije.

navednice-modre_edited.png

Prejeti tako priznanje od šahovskih kolegov mi pomeni posebno potrditev mojega dolgoletnega prostovoljnega dela na področju šaha.

 

SILVO KOVAČ

šahist

silvo kovac2-22-6-20.jpg