Shaun Banks prisega na nonino kemijo

Objavljeno: 22. 9. 2020 ob 10:42 | Spletno uredništvo

Po krajšem korona oddihu je Shaun Banks spisal novo zgodbo v spodobni garažni blues-rock maniri. Skladba z naslovom »Nonina kemija« je tako njegov prvi uradno izdani singel v slovenskem jeziku.

Za Banksa že značilna domača lo-fi produkcija, privlačne melodije in minimalistični ritmi so tudi tokrat zapakirani v »Do-It-Yourself« paketu in servirani na rahlo provokativnem pladnju.

»Več tednov sem se mučil z eno od napisanih pesmi, a karkoli sem z njo naredil, mi ni bilo všeč. Na koncu sem jo zavrgel in iz same frustracije v istem dnevu napisal in uglasbil 'Nonino kemijo'. Zgodbe v začetku ni bilo, pisal sem, kar so mi utrujeni možgani metali pod pero. Ko sem besedilo pogledal kot celoto, pa sem opazil, da je v ozadju lahko kar kulska zgodba. Povezal sem ga z včasih priljubljeno serijo 'Breaking Bad' in tako sestavil celoto, ki je dosti globlja od nekaj verzov v pesmi in se lahko aplicira na pokojninsko situacijo v Sloveniji,« je po izidu skladbe povedal Idrijčan Žan Podgornik, ki ustvarja pod umetniškim imenom Shaun Banks.

Zgodbi »Nonina kemija« lahko prisluhnete na za Slovence novo dostopni platformi Spotify in na ostalih platformah za pretakanje glasbe, videospot pa vam ponujamo na ogled spodaj.

navednice-modre_edited.png

Zgodbe v začetku ni bilo, pisal sem, kar so mi utrujeni možgani metali pod pero. Ko sem besedilo pogledal kot celoto, pa sem opazil, da je v ozadju lahko kar kulska zgodba. Povezal sem ga z včasih priljubljeno serijo 'Breaking Bad' in tako sestavil celoto, ki je dosti globlja od nekaj verzov v pesmi in se lahko aplicira na pokojninsko situacijo v Sloveniji.