Shaun Banks predstavil novi singel in videospot

Objavljeno: 19. 2. 2020 ob 9:02 / posodobljeno: 19. 2. 2020 ob 11:35

Idrijčan Žan Podgornik, ki se kot glasbenik predstavlja z imenom Shaun Banks, je prejšnji teden javnosti predstavil novi singel z naslovom »What Are You Looking For«. S tem singlom bo občinstvo pripravil na popolnoma drugačen stil glasbe, kot so ga nekateri bili vajeni z njegovega prvega albuma »The Unwanted Love Letter«.

Avtor: spletno uredništvo

shaun-banks-19-2-2020.jpg

Predstavitev novega singla idrijskega glasbenika Shauna Banksa je potekala minulo soboto v idrijskem Central baru, kjer se je publiki, poleg Banksa, predstavil še en idrijski glasbenik Uroš Mohorič – Ux.

Shaun Banks je one man band projekt idrijskega glasbenika Žana Podgornika. Njegova glasba črpa energijo iz punk rocka, ki se skupaj z dušo bluesa spaja v garažni rock. V njegovi glasbi se čuti preplet podeželja in industrije mesta, kot tudi vpliv glasbenikov kot so Robert Johnson, The Black Keys in The White Stripes. Na njegovih koncertih lahko občinstvo iz prve roke izkusi pravi pomen fraze »one man band«, saj Banks celotno glasbeno zasedbo predstavlja kar sam. »Ne, nimam banda. Sam sem band!« pravi Banks. Istočasno igra kitaro in tolkala ter poje, vmes pa zaigra tudi na orglice. »Razlog za moje glasbeno ustvarjanje so stare pesmi Neil Younga in Bob Dylana, ki so me ob odkritju povsem prevzele. Zato je tudi bil celoten prvi album bolj v stilu folk in country umirjene glasbe. Ob preigravanju na koncertih pa sem počasi spoznal, da se v meni ponovno prebuja tisti bolj divji, uporniški jaz, ki sem ga skozi leta zatiral. Tako sem se leto po izidu odločil vzeti premor in spremeniti svoj stil, s katerim se nenazadnje tudi lažje izražam in bolje poistovetim,« je za medije povedal Shaun.

navednice-oranzne.jpg

Ob preigravanju na koncertih sem počasi spoznal, da se v meni ponovno prebuja tisti bolj divji, uporniški jaz, ki sem ga skozi leta zatiral.

Z novim stilom se lažje izražam in bolje poistovetim.

And no, I don't have a band ...

I am the band!

Najnovejši singel »What Are You Looking For« je Shaun Banks posnel kar sam v improviziranem domačem studiu. Videospot za singel si lahko ogledate spodaj, skladba pa je na voljo tudi na njegovi spletni strani ter na vseh večjih platformah za pretakanje kot so Deezer, iTunes, Google play in Youtube.